lauantai 31. lokakuuta 2009

Quinoa-linssisalaatti

Työpaikan tytöt tulivat kylään, ja tarjolle halusin tehdä ruokaisan salaatin. Se syntyi tällä kertaa pääpiirteissään quinoasta, vihreistä linsseistä, purjosta ja tuoreista yrteistä. Ohjeessa ei ole tarkkoja määriä, koska en niitä tullut mitanneeksi, mutta ei se tällaisessa salaatissa ole niin tarkkaa. Näppituntumalla ja maistelemalla on hyvä edetä! Mausteita olisi tässä versiossa voinut olla reippaamminkin, mutta oliivien, hummuksen, avokaadolevitteen ja muiden tykötarpeiden kera miedommin maustettukin salaatti kelpasi.


Quinoa-linssisalaatti

quinoaa
vihreitä linssejä
purjo
sipulia
valkosipulia
pinjansiemeniä
tuoretta persiljaa
tuoretta minttua
oliiviöljyä
sitruunamehua
jeeraa, suolaa, pippuria, chiliä

Keitä quinoa ja linssit kypsiksi ja sekoita toisiinsa. Sekoita keskenään oliiviöljyä (runsaasti!), sitruunamehua, suolaa ja pippuria ja kaada linssi-quinoaseoksen sekaan. Pilko tuoreet yrtit ja sekoita myös joukkoon. Anna marinoitua hetki. Pehmennä purjoa, sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla ja mausta jeeralla, suolalla, pippurilla ja chilillä. Paahda pinjansiemeniä pannulla hetki. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa huoneenlämpöisenä.

Vieraat intoutuivat tuomaan mukanaan lahjoja ihan ylenpalttisesti, huh huh! Kasseista löytyi marsipaani- ja suklaamuotteja, muffinssivuokia, kaikenmaailman ruokaherkkuja, teetä, limsaa... ja mikä parasta:

... viisi levyä tummaa suklaata! Plus yksi levy vegaanista valkoista suklaata, mutta se napsittiin parempiin suihin siltä seisomalta. Tässä riittää maistelemista pitkäksi aikaa - tai ainakin koko viikonlopuksi!

2 kommenttia:

  1. Ooh aivan ihania lahjoja! Quinoa on kyllä niin hyvä pohja salaatteihin,tuokin kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Hauskoja ja ihania lahjoja! Olen huono tekemään erilaisia salaatteja, joten otanpas tästä opiksi.

    VastaaPoista