torstai 1. lokakuuta 2009

Kurpitsapasta

Hyvää maailman kasvisruokapäivää kaikille!

Mä tutustuin juuri ihan uuteen kasvikseen, nimittäin ostin elämäni ensimmäisen kurpitsan! Siis sellaisen oranssin talvikurpitsan. Se oli hieno ja painava ja ennen kuin tajusin ottaa kuvaa, se oli jo palasina, matkalla pastaan. Ei ollenkaan hullumpi uusi tuttavuus!

Kurpitsapasta (ohje uusimmasta KevytKokki -lehdestä)

250g täysjyväpastaa
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 tl rypsiöljyä
1/2 kg raastettua kurpitsaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl (soija/kaura) ruokakermaa
suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun:
2 rkl raastettua parmesania (paitsi jos vegaaniruokailijoita niin juusto pois ja enemmän siemeniä)
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä (mä käytin siemensekoitusta)
1 ruukku (sitruuna)basilikaa

Kuori ja pilko sipulit, kuullota niitä muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kurpitsaraaste ja tomaattipyre, anna muhia kannen alla noin 15 minuuttia. Keitä pasta tällä välin. Lisää kastikkeeseen ruokakerma ja mausta suolalla sekä pippurilla. Yhdistä kastike ja valutettu pasta. Viimeistele parmesanilla, paahdetuilla siemenillä ja basilikalla.

Ja pastaa päädyin tekemään siksi että sain ruokatuliaisia Italiasta! Erityisesti oliiviöljykannu on hurmaava. Harmillista että mantelipikkuleivissä oli hieman huono päiväys ja ne oli pakko syödä heti.. mmm.

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Kurpitsat ovat ihania,ja täällä niitä on paljon eri lajeja ympäri vuodenkin,ja niistä saa laitettua aika monta juttua.Tuota pastaa varmaankin joskus kokeilen:-)

    VastaaPoista
  2. Ja paljon onnea vielä ruokahaasteen voitosta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos!
    Vaikuttaa tosiaan aika monikäyttöiseltä tuotteelta. Seuraavaksi ajattelin testata tehdä jotain makeaa, ehkäpä klassinen pumpkin pie!

    VastaaPoista
  4. Hyvää maailman kasvisruokapäivää tosiaan! Hyvä päivä!

    Aamulla televisiossa kehuttiin kaalia - täällä kurpitsaa. Hienoa.

    Vaikka väitänkin olevani kaikkiruokainen kasvissyöjä, en jotenkin osaa syödä kurpitsaa. Tai siis valmistaa siitä ruokaa. Mutta ehkäpä uskaltautuisin jo pian kokeilemaan.

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä tosi hyvältä, njam. Hyvää kasvisruokapäivää ja onnittelut ruokahaasteen voitosta!

    VastaaPoista
  6. Kurpitsapiirakka onkin ihanaa;mausteet ja kurpitsa loistava yhdistelmä.Jätskiäkin olen kerran tehnyt siitä.

    VastaaPoista
  7. Kurpitsa on ihan suosikkikasviksia. Herkullinen ja monipuolinen. Suosittelen myös makeisiin leivonnaisiin. Ja kurpitsalajikkeitahan riittää, tosin täällä Suomessa vielä aika niukasti.

    VastaaPoista
  8. Okriina, joo mä olen miettinytkin kun ulkomaisissa blogeissa/resepteissä käytetään usein jos minkä moisia kurpitsoja enkä muista kyllä Suomessa nähneeni juurikaan muita kuin kesäkurpitsan ja tuon talvikurpitsan.

    Erityisesti sitä keltaista kesäkurpitsan näköistä (summer squash) käytetään monissa amerikkalaisissa resepteissä mutta en muista ikinä löytäneeni sitä kaupasta.

    VastaaPoista