keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Tofu Kung Pao

Tämä klassinen kiinalainen ruoka pääsi meidän keittiössä käsittelyyn tofu-versiona ja täytyy sanoa että oli kyllä tofua parhaimmillaan! Juteltiin aiheesta ystävän kanssa ja hän intoutui tekemään Ruokatorstain ohjeella kanaa Kung Pao, oli kuulemma ollut niin hyvää että pää meinasi räjähtää joten sitä lienee voi myös suositella näin toisen käden tietona.
Ohje löytyi The Spiteful Chef -blogista. Sieltä löytyy alkuperäinen resepti, alla oma muokkailu.


Tofu Kung Pao

1 pkt maustamatonta tofua (270g)
1 pieni purjo
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 iso porkkana
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl chilitahnaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl oliiviöljyä
1,5 dl cashewpähkinöitä

Kastike:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl teriyakikastiketta
3 rkl (puna)viinietikkaa
1,5 rkl Maizenaa
5 rkl vettä
1,5 rkl sokeria
1 rkl seesamiöljyä

Suikaloi vihannekset samankokoisiksi, pieniksi pitkiksi paloiksi ja kuutioi tofu. Kuumenna pannulla 1 rkl oliivi- sekä seesamiöljyä. Lisää kuumalle pannulle inkivääri ja valkosipuli ja kuullottele hetken. Lisää tofu ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paistele kunnes tofu saa kauniin värin, lisää sitten vihannekset, ensin purjo ja porkkanat ja paista muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja jatka paistamista kunnes ylimääräiset nesteet ovat haihtuneet pannulta.

Lopuksi sekoita kastike-ainekset keskenään ja lisää ne pannulle. Lisää hieman vettä jos tuntuu että kastike menee liian sakeaksi. Muutama minuutti pannulla riittää ja ruoka on valmis! Tarjoile basmatiriisin kanssa, viimeistele annokset cashewpähkinöillä.

5 kommenttia:

  1. Joo tässä ruokalajissa on kyllä tofu elementissään. Herkullisen kuuloista. Ja näköistä.

    VastaaPoista
  2. Mulla on ollut jo viikon verran suunnaton himo saada kanaa kung pao.

    Huokaus kun jostain saisi luomukanaa :/

    VastaaPoista
  3. Käsittääkseni ainoa paikka Helsingissä josta saa luomukanaa (tosin pakasteena) on Reinin liha Hakaniemen hallissa, hekin olivat etsineet sopivaa tuottajaa kaksi vuotta mutta nyt olivat kuulemma löytäneet.

    VastaaPoista
  4. Niin, ja musta pakastaminen ei ole ongelma, kunhan prosessi hoidetaan kunnolla.

    VastaaPoista