sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Kerho kokoontui



Ja tarjolla oli soodaleipää, jota handepandekin on testaillut ja hyväksi kehunut. Eräässä ohjeessa mainittiin leivän sopivan laiskalle leipojalle ja kyllähän se aika helppo olikin. Vegaanistin ohjeen soijajukurtilla.

Soodaleipä

1,5 dl kaurahiutaleita
5 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
4 dl maustamatonta soijajukurttia
1 tl suolaa
1 tl soodaa

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää jukurtti. Sekoita ja taikina on valmis.Taikinasta voi pyöräyttää leivän suoraan pellille tai laittaa vuokaan, kuten minä tein. Laiton siemeiniä koristukseksi ja muutaman viillon pintaan. Paista n. 200 asteessa 40-50 min.

Artisokkalevite

prk artisokkaa suolaliemessä
3 valkosipulin kynttä
3 aurinkokuivattua tomaattia
pinjansiemeniä
cashewpähkinöitä
oliiviöljyä
mustapippuria
loraus valkoviinietikkaa
sitruunamehua

Pääruuasta ja jälkkäristä ei ole kuvallista todistusaineistoa, mutta nekin syötiin. Kurpitsakeitosta oli tulossa vetinen sipuliliemi, kunnes se pelastettiin kahdella bataatilla kutakuinkin syömäkelpoiseksi. Jälkkäri oli onneksi perushyvää.

Raparperipäärynäpaistos

4-5 päärynää
n. 5 dl raparperia
sokeria
kaurahiutaleita
sinistä keiju-margariinia
kanelia

vanijajäätelöä/tofujäätelöä

Kiehauta raparperit sokurin ja kanelin kanssa, jotta vähän pehmenevät. Kuori ja pilko päärynät ja levitä raparperin kanssa vuoan pohjalle. Laita sopiva määrä kaurahiutaleita, sokeria ja keijua (riippuen vuoan koosta) kattilaan ja sekoittele, kunnes margariini sulaa. Levitä myös mössö vuokaan. Paista n. 200 asteessa 20 min. Tätähän voi versioida (ja näin on tehtykin) lähes millä hedelmillä marjoilla tahansa.

Ja kaikilla oli tietenkin kutimet mukana. Talvi on tuloillaan, joten puikoilla oli sukkaa, pipoa ja kaulaliinaa. Sovimme myös seuraavasta kokoontumisesta ja silloin onkin jo pikkujoulumeininki. Kaikista jännintä ikinä on kuitenkin joulukalenteri! Harmi, että se alkaa vasta joulukuun alusta...

Hirvi lumen peitossa viime talvena. Nyt sataa vettä.

3 kommenttia:

  1. Niin oli herkkua pöydässä taas, että! Kyllä kelpas meidän. Kiitos!

    Omat käsityöt menivät kyllä päin prinkkalaa, kun piti purkaa koko sukanvarsi. Buu. Mutta joskus se on noinkin, että purkaa täytyy. Uusi on jo puikoilla.

    VastaaPoista
  2. Ei oo totta! Mäkin leivoin eilen Handen soodaleipää kun on tänään tulossa lounasvieraita. Siis mä oon ostanut vuoan ja soodan varmaan vuosi sitten ja vasta nyt sain aikaiseksi.. kyllä kannatti, hyvää tuli!

    VastaaPoista
  3. Jee, nyt mä selviän marraskuusta, kun tiiän teiän joulukalenterin taas olevan tulossa:)! Se on kyllä parasta!

    VastaaPoista