keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Tofu-punajuuripihvit

Punajuuret ovat ihania! Ainoa nihkeä juttu on se värjääminen, tuntuu että punaisia pilkkuja löytyy kaikkialta vielä seuraavanakin päivänä. Suojakäsineiden käyttö on oikeasti suositeltava juttu kun näiden kanssa kokkailee, säästyy ainakin mielipuoliselta käsien jynssäämiseltä sitten lopuksi.

Tehtiin taannoin äidin kanssa tosi simppeleitä ja mehukkaita tofu-punajuuripihvejä. Unohdettiin vaan laittaa mitään rasvaa/öljyä niin pihvit jäivät vähän kiinni leivinpaperiin. Jokainen muru päätyi kyllä siitä paperilta mahaan, eli maistui!


Tofu-punajuuripihvit (15 kpl)

400g maustamatonta, kiinteää tofua
6 keskikokoista punajuurta
3 rkl (gluteenittomia/korppu)jauhoja
1,5 tl suolaa
1 rkl yrttimaustetta
(1 rkl oliiviöljyä/ voideltu leivinpaperi tai molemmat)

Kuori ja raasta punajuuret. Kuivaa tofua hieman käärimällä se talouspaperiin ja sitten raasta. (Jos käyttää kaupan n. 300g tofupakkausta niin 4-5 punajuurta on varmaan hyvä suhde.) Sekoita raasteet ja mausteet sekä jauhot. Muotoile massasta pihvejä ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Samat raaka-aineet ovat näemmä olleet käytössä myös Kurpitsamoskan keittiössä, eri muodossa tosin mutta hyvältä kuulostaa tämäkin!

7 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Mäkin olen himoinnut FatFree Vegan Kitchenin tofupunajuuripiffejä jo jonkin aikaa saamatta kuitenkaan tehtyä niitä. Nyt on ehkä pakko - joko tällä sun tai Susanin ohjeella.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää ,onkin pitänyt tehdä tällaisia jo kauan kun kaikkea punajuurista on esiintynyt Marinkin keittiössä. Testaan näitä joku päivä,kiitti!

    VastaaPoista
  3. Mari, nam, tosi hyvältä vaikuttaa nuo vinkkaamasi piffit! Niitä on uskallettu maustaakin, me luotettiin lähinnä punajuuren omiin ansioihin.

    Yaelian, sama juttu, mahtavaa kun pukkaa punajuurireseptejä! Seuraavaksi mä aattelin borssikeittoa, aah.

    VastaaPoista
  4. Loistava vegaaniohje! Tosi hyvältä näyttää ja kuulostaa, enkä ole ite koskaan samanlaisia pihvejä maistanutkaan. :) Testiin menee!

    Btw, bloginne yläpalkki on aivan ihanan värinen, ja todella kaunis.
    Voisitteko muuten lisätä blogiinne "lukijat" - laatikon? Tällä tavalla uusien tekstienne seuraaminen olisi helpompaa. ;)

    VastaaPoista
  5. Testasin näitä tänään, oli tosi hyviä ja niin helppoja tehdä! Mulla on onneksi monitoimikoneessa raastin, niin säästyin pahimmilta sotkuilta :)

    VastaaPoista
  6. Jenny, kiva kuulla että maistui! Välillä tosi simppelit jutut ovat vaan yllättävän maukkaita.

    Insanity, suosittelen kyllä, kiitos! Ja joku tietoteknisempi meidän porukasta osannee vastata tuohon Lukijat-laatikkoon.

    VastaaPoista
  7. Insanity, joitakin muutoksia blogin ulkoasuun on paraikaa hieman harkinnassa, joten otetaan tuokin mainio ehdotuksesi samalle listalle!

    VastaaPoista