perjantai 16. lokakuuta 2009

Japanilais-laoslainen tunika


Tässäpä itseaskartelemani tunika.

IMG_3167

Malli on "Helppo hihaton mekko" Yoshiko Tsukiorin kirjasta Ihanat mekot ja tunikat. Ihana kirja!

Mallikin olisi ollut ihana, jos en olisi mennyt luulemaan kokotaulukon perusteella olevani kokoa L. Surruttelin saumat onnessani, kun niitä ei montaa ollut, mutta ensimmäisessä sovituksessa tajusin, että tuloksena on hirveä säkki. Eipä muuta kuin kauluksen etukiristystä tiukemmalle, sivusaumoista lisää sisään sekä niskaan yksi muotosauma. Muutaman ärräpään ja lisälankametrin jälkeen tulos on kuitenkin aika sievä! Mun mielestä.

IMG_3116

Kangas on peräisin noin viiden vuoden takaa Laosista, Luang Prabangista. Kangas kirjokuviointeineen on tarkoitettu alunperin taipumaan perinteiseksi laoslaiseksi hameeksi. Sitä on marinoitu kangaslaatikossa kaikki nämä vuodet, ja muistan matkaseuran eli ellun epäilleen, ettei siitä ehkä mitään koskaan tulisikaan... No, se vaan vähän kesti!

IMG_3161

Ooh, Luang Prabang. Tässä vielä pari fiilistelykuvaa.



13 kommenttia:

  1. Vau, tosi nätti! Ja aina on ihanaa kun joutuu pienentämään vaatetta, en tosin muista koska mulle viimeksi ois käynyt niin..!

    VastaaPoista
  2. oi, se on hieno :)

    minäkin sekä tein sen mekon että kokotaulukon mukaan kuvittelin olevani kokoa L. onneksi olin yhden aikaisemman mekon päättäväisesti tehnyt kirjasta M-kokoisena ("en vaan VOI olla L-kokoinen"), ja tämän päätin tehdä S-koossa. hyvin sopii; en oikein ymmärrä, mihin ne kokotaulukot pohjaavat.

    VastaaPoista
  3. Kiits! Liina, hyvä kuulla että muilla on samat kokemukset. Mäkin päätin siirtyä S-kokoon seuraavissa kaavoituksissa. Ne kokotaulukot on kyllä aika käsittämättömät, koska ei niissä edes ole mitään väärintulkitsemisen vaaraa, sen verran selkeästi on mitat kerrottu. No, kiva kirja joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  4. Kaunis tunika! Itsekin tein juuri tuosta kirjasta kaksi mekkoa, kokoa L (mutta olenkin seitsemännellä kuulla raskaana), normaalisti olen kokoa M. Tuli juuri sopivat tunikat!

    VastaaPoista
  5. Onpas ihana mekko, totta tosiaan. Mä taas oon kuullut, et tuon kirjan koot olis jotenkin normaalia pienempiä..?

    Mutta hyvä, et sait mekon valmiiksi!

    VastaaPoista
  6. no tuli hieno! seuraavaksi sitten jotain siitä 10 vuotta sitten Intiasta tuodusta kankaasta...?

    itse tein kesällä tunikan tuosta kirjasta kokoa M (kun eräskin ompeluseuratapaamisessa vieraillut Hertan kaveri oli onneksi varoittanut, että koot ovat isoja), ja suurinpiirtein oli hyvä koko. valitettavasti olin vain valinnut kankaaksi sinänsä ihanaa ohutta puuvillakangasta, joka ei sitten kuitenkaan käytössä kestänut muutamaa tuntia kauempaa, vaan ratkeili saumoista selästä ja kainaloista kun vähän käsiä heilutteli. en edes ehtinyt bloggaamaan koko tunikasta kun se oli jo riekaleina!

    VastaaPoista
  7. Wiuwau, todella hieno!!

    Hehee, ellu kuulostaa aika villiltä tuo sun tunika :)

    VastaaPoista
  8. Eli se on ollut siis taas Hertta, joka on kuullut ja ymmärtänyt mitä sattuu.

    Hyvä, et muut on tarkempia!

    Ellu: kyllä mäkin olisin halunnut lukea tuosta tunikasta.

    VastaaPoista
  9. Mullakin viru jossakin kaapin perällä tuollaista ihanaa lao-hamekangasta.

    Kiitos muistutuksesta - ehkä minäkin saan omastani vielä jotakin aikaan!

    VastaaPoista
  10. uijui. olen miettinyt tuon kirjan hankkimista monasti. kaunis tunikasi vain lisää hinkua kirjan suuntaan.. ehkä huomenna kirjakaupoille! :)

    VastaaPoista
  11. ellu, taisit sanoakin etukäteen, että koot ovat isoja, mutta enpä uskonut. ensi kerralla uskon! intia-kankaasta ei kuitenkaan vähään aikaan ole mitään luvassa.

    jenny, kiva kuulla että sulla koot natsasi!

    lauralle tsemppiä ompeluhommiin ja uuveelle kirjakauppaan! teilläpä on molemmilla kivat blogit.

    VastaaPoista
  12. Tyylikäs, kaunis vaate. En yleensä kiinnitä ihmisten pukeutumiseen huomiota.

    VastaaPoista