perjantai 9. lokakuuta 2009

Tomaattinen fenkoli-ohrapaistos


Täällä keittiössä on jatkettu uusiin kasviksiin tutustumista, viime viikolla pataan päätyi kurpitsa, tällä kertaa fenkoli! Tajusin siis kaupassa etten ole koskaan kokannut fenkolista mitään joten oli kai korkea aika.
Löysin BBC:n reseptiarkistosta hyvältä vaikuttavan fenkoli-tomaattigratiinin, sitten aloin kuitenkin jänistämään ja vähensin fenkolin määrää ja korvasin osan ohralla. Maku oli jännä, sitruunainen ja kirpsakka mutta ehkä jotain jäin kaipaamaan. En osaa ihan sanoa mitä, jotain vastavoimaa kirpeydelle. Mietiskellessä koko pata tuli kyllä syödyksi (ei kerralla) ja nyt on fenkolikin tullut tutuksi!

Tomaattinen fenkoli-ohrapaistos

1 iso fenkoli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1,5 dl ohraa
1 prk tomaattimurskaa
kasvislientä
suolaa, pippuria

Päälle:
1 dl mustia oliiveja
1-2 palaa kuivahtanutta leipää
1/2 sitruunan mehu
2 rkl parmesanjuustoa

Viipaloi pesty fenkoli suikaleiksi/ohuiksi lohkoiksi. Kuumenna pannu ja lorauta siihen öljyä. Kuullota fenkoliviipaleita hetki ja lisää murskatut valkosipulinkynnet pannulle. Laita kansi päälle ja anna hautua 15-20 minuuttia kunnes fenkolit ovat pehmenneet (riippuu lohkojen koosta). Keitä sillä välin ohra kasvisliemessä. Lisää tomaattimurska pannulle, mausta suolalla ja pippurilla ja anna muhia sen aikaa että uuni lämpenee (200 astetta).
Sekoita ohra ja fenkoli-tomaattiseos ja kaada uunivuokaan. Kuorruta seos murustetulla leivällä, pilkotuilla oliiveilla, sitruunamehulla ja parmesanilla. Kaada hiukan oliiviöljyä vielä päälle. Gratinoi uunissa noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi ja voi miten hyvältä näyttää + kuulostaa! Fenkoli on kasviksista kivan lakritsainen ja erikoisen makuinen. Kiitokset reseptistä, pistän talteen!

    VastaaPoista