perjantai 23. lokakuuta 2009

Omenainen puolukkakiisseli

Ja vielä vaan puolukkaa riittää!
Resepti löytyi Hesarin arkistosta ja tämä kirpsakka kiisseli maistui erinomaiselle vaniljakastikkeen kanssa, kulho tyhjeni saman tien. Ja tuli mieleen että tämä ja Sirkka-mummon vaniljakiisseli toimisivat varmaan mahtavasti yhdessä kerroskiisselinä!


Omenainen puolukkakiisseli

5 dl omenatäysmehua
4 rkl perunajauhoja
3 dl puolukoita (pakasteesta)
1-2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria

Tarjoiluun:
Vanilja- tai kinuskikastiketta (jos tekee vegaanista niin kauravaniljakastike ainakin toimi hyvin)

Mittaa mehu ja perunajauhot teräskattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli sakeutuu ja kiehahtaa. Nosta pois kuumalta liedeltä. Soseuta puolijäiset puolukat sauvasekoittimella ja sekoita kiisselin joukkoon. Lisää sitruunamehu ja sokeri. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele vielä pinnalle sokeria. Tarjoile vanilja- tai kinuskikastikkeen kanssa. Niin simppeliä ja niin hyvää.

Ei kommentteja: