keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Tofufalafelit ja kiva tofukeittokirja

Kävin viikonloppuna ensimmäistä kertaa Hobbooks kirjakaupassa, se on hurmaava! Niin mahtava valikoima keittokirjoja että olisin voinut viettää siellä koko päivän. Mukaani tarttui Becky Johnsonin The Tofu Cookbook. En tiennyt mistä reseptistä olisin aloittanut kun kaikki houkuttelivat! Ensimmäisenä kokeiluun meni kuitenkin tofufalafelit hummuksen kanssa. Tosi hyvä rakenne, maku oli vähän väkevä mutta se johtui omasta kämmistä maustepurkkien kanssa (kurkuman sijaan ripottelin juustokuminaa huolella), joten uskaltanen suositella.


Tofufalafelit ( 18 pienehköä palleroa)

250g maustamatonta kiinteää tofua
1 iso sipuli
1,5 valkosipulinkynttä
100g vaaleaa leipää murustettuna (esim 1 sämpylä)
1/2 ruukku persilijaa
2 rkl seesaminsiemeniä (paahdettuna)
2 rkl tahinia
0,5 rkl paahdettua seesamiöljyä
1,5 rkl soijakastiketta
0,5 rkl kurkumaa
ripaus pippuria
puolikkaan sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä

Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla ja kuullota silputtua sipulia ja murskattuja valkosipulinkynsiä kunnes ne ovat pehmeitä ja anna jäähtyä. Raasta tofu ja sekoita leivänmurujen kanssa. Lisää mausteet ja muut ainekset, sekoita hyvin. Lisää lopuksi sipuliseos joukkoon. Muotoile taikinasta lihapullan kokoisia palleroita ja laita ne pellille, öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Käännä falafeleja kerran paistamisen aikana.
Tarjoile hummuksen, mintulla maustetun jugurttikastikkeen ja kuskus-salaatin kanssa!

10 kommenttia:

  1. hei just hyvä, lisää reseptejä kokeiluun! mun sisko sanoki, että nyt on jo liikaa soppia meijän blogissa, niin heti tuli pyörykkää:) lupas myös kokeilla kung paota kanalla.

    VastaaPoista
  2. Joo se kung pao oli huippuhyvää! Ja tofureseptejä luvassa täältä suunnalta varmasti paljon lisää, en meinaa malttaa laskea kirjaa kädestäni! Ja uusi tofupaketti jo odotteleekin malttamattomana jääkaapissa.

    VastaaPoista
  3. Mä en jaksa kokata mitään. Onneksi on asuintoveri, joka teki uunijuureksia kookosöljyllä.

    Onneksi te ootte innokkaampia. Tofufalafelipyörykät ovat varmasti hyviä!

    VastaaPoista
  4. mää keitin just kaurapuuroa. haluaisitteko reseptin?

    onneksi jytikseen voi luottaa uusien reseptien testailun rintamalla!

    VastaaPoista
  5. Näitä mun täytyykin joskus kokeilla.Ja kiitos tuosta kirjakauppalinkistä;oli mulle ihan tuntematon mutta seuraavalla Hesan reissulla varmaankin menen sinne käymään:-)

    VastaaPoista
  6. Onpa hyvältä vaikuttavat pyörykät!

    VastaaPoista
  7. tuli mieleen kirja LUMOAVIEN MAUSTEIDEN KAHVILA! Jos et ot ole nähnyt, kannattaa tavalla tai toisella hankkia käsiinsä, kirjaa lukiessa TUNTEE NENÄSSÄÄN hurmaavat mausteiden tuoksutkin! On nyt saanut näköjään jatko-osan, Ruusuvettä ja lammaskaalia. Ja ei kun kirjastoon...

    VastaaPoista
  8. Oo, Lumoavien mausteiden kahvila vaikuttaa hyvin kiinnostavalta guuglailun perusteella. Kiitos vinkistä Äitiliini!

    VastaaPoista
  9. Kiitos vaan tofufalafelreseptistä. Modasin vähän: mukana mung-papuja, korppujauhoa, maustamatonta soijajogurttia ja raastettua herkkusientä. Ja ilman tahinia, joten näistä tuli papupullat. Parhaita pihvejä/pullia mitä oon ikinä kyhännyt silti. Kohta teen samanmoisen taas vähän eri vireellä, mutta eiköhän toi perussetti pysy. Niin, kurkuman lisäsin sipuleiden päälle paistelun lopuksi. Jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hyvältä kuulostaa modaus! Ja hyvä kun muistutit tästä, pitääpä taas itsekkin pyörätellä palleroita.

      Poista