maanantai 24. marraskuuta 2008

JoulutähtösiäMahtava lumimäärä on täälläkin, huomenna lupasin viedä J-miehen potkukelkalla töihin!
Olin ihan joulufiiliksissä eilen illalla joten pakkohan se oli joulunäpertelyt aloittaa. Tein tällaisia paperitähtiä vanhoista Tipi ja Sylvesteri -sarjiksista ja muista vanhoista lehdistä. Näitä meinaan tehdä paljon lisää ja tuutata joulukuusen oksat täyteen.

6 kommenttia:

 1. Onko näiden ohje peräisin sieltä sun viime jouluksi ostamasta askartelulehdestä? Löytyiskö se netistä?

  Tai siis ehkä noi on ihan yksinkertaisia tehdä, mutta mä aina haluan niitä ohjeita.

  Koristeet on hienoja, ja noihin voisi tuo asuintoverikin suostua. Varsinaisesta "joulukodista" kun hän ei oikein innostunut...

  VastaaPoista
 2. Tähtien ohje on repäisty jostain joulu-lehdestä ja ovat tosi helppoja tehdä. (Huomasin että kartongista on helpompi tehdä näitä, ohuempi sarjis-paperi vaatii enemmän kärsivällisyyttä ja tähdistä ei tuu ihan niin jämäköitä.)

  Tässä ohje:

  Leikkaa 8 tasasivuista kolmiota, joiden sivujen pituus 11 cm.

  Taita jokaisen kolmion jokainen kulma keskelle vastakkaista suoraa. Nyt jokaisessa kolmiossa on neljä samankokoista pikkukolmiota.

  Liimaa kaksi kolmiota pariksi (eli liimaa kaksi pikkukolmiota vastakkain). Yhdistä kaksi paria tähden puolikkaaksi. Liimaa kaksi tähden puoliskoa yhteen.

  VastaaPoista
 3. Tulee jotenkin lapsuuden joulu mieleen, se kun oli ihan ok mennä toppahousuissa kouluun ja joulukuuset haettiin oikeasta metästä. Teittekö te ikinä paperiliuskoista sellaisia ketjuja? Ne oli tosin mun mielestä aina vähän tyhmiä joulukoristeita, vaikka kuuseen niitä pistettiin. Mutta nää on aivan ihania.

  VastaaPoista
 4. Ah, hurmaavia ja mulla tuli kans lapsuus mieleen.
  Ja joo mä inhosin niiden paperiliuska-ketjujen askastelua, liimaa oli kaikkialla ja ne oli aika rumiakin. Eipä oo kyllä tullut vastaan enää vuosiin, onneksi.

  VastaaPoista
 5. Ooh, aivan mahtava idea, kaikessa yksinkertaisuudessaan! Kiitos, aion nyt tehdä elämäni ensimmäiset joulukoristeet!

  VastaaPoista