sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Näkkäriä ja täytettyjä omenoita

Tänään Herkku & Koukku kokoontui joulukorttityöpajaan, jossa tosin tehtiin paljon muutakin kuin kortteja. Ja kuten kerhon kokoontumisissa on tapana, myös herkuteltiin.
Toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja tein itse näkkileipää, kyllä kannatti!

Näkkileipä

2 hapankorppua
2,5 dl vettä
1,5 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Ensin liotetaan hapankorppuja vedessä n.20 min. Sitten sekoitetaan muut ainekset joukkoon niin että tulee käsistä irtoava taikinapallo. Tehdään pallosta pötkö ja leikataan noin 15 palaksi. Palat pyöritellään palloksi ja kaulitaan ruisjauhokeossa litteiksi.
Paistetaan 250-300 asteessa noin 5 minuuttia. Sitten käännetään leivät ja paistetaan toiset 5 min. Kannattaa vahtia, palaa helposti.

Jälkkäripuolella tänään oli tarjolla täytettyjä omenoita, ohje löytyi Glorian ruoka&viini -lehden mukana tulleesta reseptikirjasesta.


Täytetyt omenat
4 hapokasta omenaa (esim Granny Smith)
4 kuivattua viikunaa pieneksi pilkottuna
100g mantelimassaa
4 rkl kaurakermaa (tai 2 rkl kermaa ja 2 rkl calvadosta)

Omenoista poistetaan siemenkodat ja sekoitetaan muut ainekset keskenään ja sitten vaan täytetään. Kypsennetään 200-asteisessa uunissa 20-40 min, riippuu omenalajikkeesta. Nautitaan jäätelön kanssa!

1 kommentti:

  1. no niin täälä mä oon peiton alla koko illan oottanu, jotta mitä kerhossa on tehty! kuumes ei oo vielä laskenu, enkä oo jaksanu ees tikuta. onneks kimble on ollu hoitamassa ja teki intialaista pataa jytiksen ohjeesta. kyllä luulis, että paranee. oli hyvää ja tulista. laittoi pottuja, porkkanaa ja kikherneitä lihan sijaan. olis ollu jo kiva nähä teitä kaikkia pitkästä aikaa.

    VastaaPoista