maanantai 1. joulukuuta 2008

Joulukalenterin luukku nro 1


Tadaaaa! Jouluun on enää 20 yötä ja risat, ja se tarkoittaa ainakin sitä, että on aika avata Herkun ja koukun joulukalenterin ihka ensimmäinen luukku!

Jouluun asti täällä nähdään päivittäin joku jouluun liittyvä postaus. Se voi olla lahja-, herkku- tai joku muu vinkki, mutta se voi olla myös kaikkea muuta jouluun liittyvää. Kun tekijöinä on seitsemän tytärtä, on lopputulos väkisinkin monipuolinen. Tästä se siis alkaa!

Tänäkin vuonna vielä lokakuussa mulla oli vahva aikomus tehdä kaikki joululahjat ihan itse, omilla pikkukätösillä. Suunnittelin kääriväni paketteihin itse ommeltuja, neulottuja ja askarreltuja lahjoja. Mutta kuinkas kävikään?

Tässä vaiheessa vuotta olen joutunut jo tunnustamaan tilanteen mahdottomuuden itselleni - aika ei riitä, ja joitakin lahjoja on vaan pakko ostaa.

Tavarataloja mieluummin suuntaan joulumyyjäisiin, joita täällä Helsingissä järjestetään useampia. Listaan tässä muutamia vaihtoehtoja, joissa poikkean varmasti.

Naisten Joulumessut järjestetään Wanhassa Satamassa 3.–7.12.2008 jo 77. kertaa. Kannattaa käydä katsomassa suomalaisten naisten tekemiä käsitöitä. Hyvä naiset!

Vanhan joulumyyjäisetkin tunnetaan jo ties kuinka monen vuoden takaa. Myyjäiset järjestetään 14.-23.12.08 Vanhalla Ylioppilastalolla kahdessa kerroksessa. Näissä myyjäisissä on aina kova tunku, mutta ehkä se kertoo hyvästä tarjonnasta. Viime vuonna ostin ainakin hienon heppapinssin ja mausteita.

Eettiset joulumarkkinat järjestetään myös Vanhalla ylioppilastalolla, mutta 6.-7.12.2008. Tapahtuman järjestävät eläinoikeusyhdistys Fauna ry ja Helsingin yliopiston Maan ystävät. Täällä en ole käynyt, mutta kiinnostavalta kuulostaa!

Eikä pidä unohtaa ihanaa Loviisaa, jossa joulua valmistellaan jo täyttä päätä. Osa kerholaisistakin suuntaa kulkunsa Loviisaan joulua odottelemaan parin viikon kuluttua. Kuullaanhan reissusta täällä blogissakin?

Joulumyyjäisiä on vaikka kenellä ja missä, muun muassa Myymälä2:ssa ja We Got Beefissa.

Jos teille tulee mieleen kivoja joulumyyjäisiä, niin kertokaa ihmeessä!

Nyt ei muuta kuin hyvää ensimmäistä joulukuun päivää kaikille!

Kuva täältä.

1 kommentti: