sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Kalpea (mutta sitäkin maukkaampi) kaali-soijapala-curryKaapissa oli kaalta ja kookoskermaa, ja asukkailla nälkä. Googlen kautta löysimme tiemme Ketunleivän blogiin, missä oli tämä mainio ohje. Sitä soveltamalla teimme suurin piirtein samanlaisen ruuan, ja voi kun se olikin hyvää. Varsinkin omena toi ruokaan kivan lisän. Omin päin en olisi sitä(kään) tajunnut kaaliin ja kookokseen yhdistää.

Tässä sovelluksemme:

3 dl soijapaloja
2 sipulia
kaalia (reilusti)
2 rkl currytahnaa
2 tl sokeria (tämä unohtui)
suolaa maun mukaan
1 rkl sitruunamehua
2 dl kookoskermaa (alkuperäisessä ohjeessa puhuttiin maidosta, mutta käytimme kermaa kun sitä kaapissa sattui olemaan)
2 omenaa
1 tomaatti

Kuori ja pilko sipulit, suikaloi kaali ja paloittele omenat.
Keitä soijapalat kypsiksi. Kuumenna pannu ja paista soijapalat (öljyssä). Kun ne alkavat ruskistua, lisää currytahna ja sipuli.
Paista muutama minuutti, ja lisää kaalit. Paista vielä hetki. Lisää kookoskerma ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kaali on kypsää (n. 15-30 min).
Lisää vettä. Lisää loput mausteet ja anna ruuan hautua hetki.
Omenat ja tomaatti kannattaa lisätä vasta hetki ennen tarjoilua, etteivät ne ehdi kypsyä ja pehmetä, vaan ainoastaan lämmetä. Tarjoile esim. täysjyväriisin kanssa.

Olin ensin hieman ennakkoluuloinen kookoksen ja kaalin yhdistelmästä, mutta jo ruuan valmistusvaiheessa ilmoille leijaillut makoisa tuoksu heitti ennakkoluulot romukoppaan. Kaali ja kookos ne yhteen soppii ja vieläpä tosi hyvin!

Meidän ruoka jäi kyllä hieman kalpeaksi, mutta ei se makua huonontanut. Jotain tuotekehittelyä voisi asian suhteen vielä tehdä. Söimme kaalicurryn tumman riisin kera.

Ei kommentteja: