torstai 11. joulukuuta 2008

Joulukalenterin luukku nro 11

Parhaat joulukortti-ideat tulevat yleensä mieleen elokuussa - juuri sopivan ajoissa että ehtivät unohtua marraskuuhun mennessä kun toimeen oikeasti ryhdytään. Tämän vuotinen kortti-idea oli poikkeuksellisesti ollut ajatuksissa jo pidempään. Itse asiassa viime vuodesta asti, jolloin ajan puutteen takia voiton vei kuitenkin helpompi ja nopeammin toteutettava askarteluprojekti. Eipä sitä aikaa tänä syksynä ollut sen enempää, mutta ehkäpäs erinnäisten korttitalkoiden myötä 29 kpl kortteja valmistui suhteellisen hyvissä ajoin!


Ideani oli siis askarrella kaikista ihanista tilkuista, napeista ja nauhoista pieniä sydämiä, täyttää ne kevyesti vanulla ja kiinnittää korttiin siten, että sydämet on halutessaan helppo irroittaa ja käyttää joulukoristeena. Alkutaipaleen kokeellisuuden jälkeen sydämet rupesivat jossain vaiheessa muodostumaan samalla kaavalla; rusetti keskelle ja nappi päälle. Mutta se olikin paras versio sikäli, että sydän narussa roikkuessaan pysyy suorassa. Jos koristeet ovat jommassa kummassa reunassa, painuu reuna alas.

Nyt enää pitäisi kaivaa jostain kaikki ystävien ja sukulaisten osoitteet...

11 kommenttia:

 1. Mä jo ootinkin, jotta missä tän päivän luukku viipyy;). On ne hienoja! Minkähän mä noista saan...:)

  VastaaPoista
 2. No huh huh! Ja siis näitä on 29?! En voi muuta kuin ihailla, mun kärsivällisyys ei olis ikuna riittäny. Mutta siis nää on niiiin hienoja!

  VastaaPoista
 3. Tää on mykistävin joulukorttiprojekti ikinä! Huh huh, olen sanaton.

  VastaaPoista
 4. Hiljaiseksi vetää kyllä. Ihan mieletöntä, Ellu!

  Sanoo hän, jonka otsaa kiristää tekemättömät joulukortit. Onneksi on noi sähköiset versiot - nehän on aika ekologisiakin.

  VastaaPoista
 5. Mahtavia ideoita ja hienoja tekeleitä paljastuu joulukalenterin luukkujen takaa! En ollut lukenut blogia piiiitkään aikaaan, mutta Paula vinkkasi että nyt ehkä kantsis - ja kyllä kannatti. Heti pitää päästä kokeilemaan jouluherkkuja ja ehkä muutama korttikin askarrella (vaikka materiaalitarjonta on täällä Madridissa kyllä aika surkea). Glühweiniä maistelin viime viikonloppuna Berliinissä joulumarkkinoilla, useampaan otteeseen. Iloista jouluttelua kaikille! Eeva S

  VastaaPoista
 6. kyllä se sannankin kortti tuossa kuvassa vilahtaa!

  ja kiitos kehuista, vaikka ei sitä ny nii renkäis ku tämmösiähän nää vaan on mitä lienee jämäkankaista iltapuhteina näperrettyjä ja rusetitki ihan vinossa...

  mutta hyvä että eevakin löysi blogiin taas, marttakerho on ollu ahkerana kuten huomaat! mihinkäs maailmankolkkaan teijän kortti lähetetään tällä kertaa?

  VastaaPoista
 7. Hep täältäkii!
  Ja siis aivan mielettömän upeat nämä Ellun jutut. Tässähän pukkaa häpean tunteita lähetellä jotain Tiimarin kahden sentin kortteja maailmalle..en kehtoo! No, vielä kerkee säätää jotain..hakaneuloista ja sarjiksista?

  Mä lähetän mun osoitteen spostilla, edelliseen viestiin livahti muuten mun nimi, saako sen vaihdettua jotenkin kun mie en ossaa.. mut ei mitään paniikkia sen suhteen, voi se sinne jäädäkkin.

  VastaaPoista
 8. tartekko osotetta???

  VastaaPoista
 9. Mä varasin sydämelle jo kuusen komeimman ja tuuheimman oksan - ihana!

  VastaaPoista
 10. jee, tarkottaako se että maiku on ens vuonna suomessa viettämässä joulua? kortti järjestyy iliman muuta!

  VastaaPoista