tiistai 30. joulukuuta 2008

Pukinkonttiin

Joulupukki ei meilläkään tuonut ihan niin monia itsetehtyjä lahjoja kuin olin ehkä jossain vaiheessa suunnitellut. Jotenkin vaan se joulu tulee aina kuitenkin niin äkkiä - vaikka lokakuussa jo muka aloittaa lahjaväkertelyn, aatonaattona kaikki on kuitenkin vielä päätelemättä ja viimeisestä lapasesta puuttuu peukalo.

Jotain kuitenkin saatiin konttiin asti jo aiemmin väsätyn Revontuli-huivin lisäksi. Sisko löysi paketista polvipituiset Södera-sukat (mallin suunnitellut Vilma Sisäinen villapaita -blogista). Sukkaohjeessa suositellaan puuvillalankaa, nämä tein kuitenkin Mark&Kattensin Nissegarn-akryylilangasta 2,5 mm puikoilla. En voi oikein suositella tuota akryylilankaa, se on puikoilla aika nihkeää ja muovisen oloista, mutta ihan kivaa neulepintaa siitä kyllä tulee, ja sen verran joustavaa, ettei tarvinnut tehdä ohjeessa neuvottuja puuvillalangan vaatimia yläpään nauhakiristyksiä sukkiin.

Nämä olivat muuten ensimmäiset tekemäni toe up -sukat, eli sukat neulottiin kärjestä ylöspäin. Jos kiinnostaa, tsekkaa vaikkapa Ullan perusohje. Hauskaa vaihtelua, ja ihan kätevää vaikkapa silloin, kun lankaa on rajallinen määrä, koska varren pituutta on kätevämpi säädellä loppuvaiheessa kuin kärkiosan.


(Mustien sukkien kuvaaminen talvipäivän pimeydessä oli aika haastavaa...)

Toinen paketti sisälsi keltaiset merenneitolapaset. Inspiraatiota ja perusohjetta on saatu Stephanie Degenin Mermain Gloves -ohjeesta, mutta kynsikkäiden sijasta malli on pidennetty lapasiksi.


Huomasinkin juuri, että sattumalta molempien neuleiden mallineuleet ovat muuten peräisin Cookie A:lta - sukkien mallineule on peräisin Hedera-sukista ja lapasten mallineule Pomatomus-sukista. (Molemmat em. sukkamallit löytyvät puolestaan mainiosta Knitty-ilmaisverkkolehdestä, josta löytyy lisääkin sukkia ja paljon paljon muuta.)

Joulun jälkeiset päivät sujuivatkin sitten neulerintamalla lievissä epäonnistumisen tunnelmissa, sillä puikoilla oli/on liian iso pipo ja liian räikeät sukat. Kerron joskus lisää, jos toivun näistä pettymyksistä. Muuten kuin neulerintamalla loma oli kyllä ihana, kiitos joulupukki lumesta!

5 kommenttia:

 1. Lumi on kyllä mainio juttu. Huomenna olisi tarkoitus mennä pulkkamäkeen. Ostettiin jopa toppahousut talviulkoilua varten. Saas nähdä, kuinka tarpeelliset ne ovat siellä etelän vesisateissa...

  VastaaPoista
 2. Vau, mä mykistyn taas näiden mielettömän hienojen neuletuotteiden äärellä!

  Hauska uutinen tuli muuten aamulla radiosta:
  Martat aikovat neuloa villasukat jokaiselle vauvalle, joka syntyy Suomessa vuoden 2009 aikana. Ehkä hauskin oli muuten kovin korrektin uutistoimittajan kommentti:"Sukista tulee kunon sukat, joihin neulotaan myös kantapäät."

  VastaaPoista
 3. Totta, handepande on tosi taitava neulojamestari!

  Muakin on hymyilyttänyt tuo Marttojen sukkalupaus. Tosin on vaikea kuvitella, että joku voisi syntyä vuonna 2009... Eikö se niin ole, että 70-luvulla synnytään ja muuten sitten elellään?

  VastaaPoista
 4. Hei!
  haluaisin näiden sukkien suomenkielisen ohjeen, olisikos mahdollista?

  VastaaPoista
 5. Hei Emmiina,
  Södera-sukkien ohje on suomenkielinen, löydät ohjeen postauksen linkkiä seuraamalla.

  VastaaPoista