lauantai 20. joulukuuta 2008

Pikkujoulut


Herkun&Koukun väki kokoontui perjantaina 19.12 pikkujoulun viettoon. Herkkupöytään ilmeistyi makiaa ja suolaista tasapuolisesti. Joulupukkikin kävi tuomassa kaikille pikkupaketit. Kovin taitavia olivat tontut pukin pajalla olleet. Paketeista ilmeistyi kassi hienolla painatuksella, bambulangasta neulottu keittiöliina, dinosaurusavaimenperä, maatuskapinssi, mainiosti mukana kulkeva neulapussukka (nuppi-, haka- ja ompeluneulat nätissä järjestykessä) sekä erityisen kauniit virkatut kuusenkoristeet.



Riisipuuro

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä

Keitä noin viisi minuuttia ja lisää

1 l maitoa (kauramaitoa tällä kertaa)

Keitä puuroa tunnin verran välillä hämmentäen.

Banaanipiparkakkupiirakka

200 g sinistä Keijua
2 dl sokeria

vaahdota ja lisää

4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 muussattua banaania
2 prk soijavaniljavanukasta
2 rkl siirappia
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä

sekoita ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Lisäksi pöydästä löytyi Handepanden tekemiä Luumumuffinsseja suklaakoristuksella. Ellun tuomia paahdettuja manteleita ja tulisia kikherneitä sekä tryffeleitä. Hertan tekemää makoisaa sipulipiirakkaa sekä Raisun valkosipulipatonkeja tomaattisipulisalsan kera. Juhlajuomana maisteltiin glögiä Becherovkan kanssa. Becherovka on perinteinen Tsekkiläinen kanelilla, aniksella ja noin 32 muulla yrtillä maustettu yrttiviina. Sopii mainiosti jouluiseen juomaan.


2 kommenttia:

  1. Tätä kirjoittaessani on jo maanantaiaamu, mutta mulla on yhä ähky perjantai- ja lauantaisyömingeistä. Ja joulu on vasta tulossa!

    VastaaPoista
  2. Onpa ollut syomingit, kovasti kateellisena luen!
    Noista virkatuista kuusenkoristeista olen myos kade: yritin itse viime vuonna ja tuli susirumia. Aiti sanoi etta liian paksua lankaa, ja oli varmastikin oikeassa. Voisko tekija paljastaa niksit, tai oliko taustalla joku ohje oikein? Ensi vuotta varten... :)

    VastaaPoista