sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Flunssan nujertaja


Tänään kolottaa luita ja niveliä, päänahka on hellänä ja silmät ovat vetiset. Syynsä voi toki olla eilisillan riekkumisella (en muista, milloin olisin tullut kotiin vasta kolmelta aamulla), mutta pahoin pelkään tämän olevan flunssaa, joka minulle iskee yleensä joulu-tammikuussa. Niin on tapahtunut jo useana vuonna peräkkäin.

Kävin Cafe Javassa juomassa Flunssan nujertajan, joka seuralaisen mielestä maistui Finrexiniltä hunajalla höystettynä, mutta minusta vaan todella hyvältä (pidän kyllä Finrexinistäkin). Fruity Rooibos -teen kyytipoikana oli hunajaa, sitrunaa ja inkivääriä. Nam!

Kävin hankkimassa aineksia myös kotiin, ja taidan illan päälle kiehauttaa vielä toisen annoksen tuota nujertajaa. Fruity Rooibos -teetä en löytänyt kaupasta. Jos joku on sellaista onnistunut löytämään, niin paljastakoon ostopaikan myös täällä, kiitos!

6 kommenttia:

 1. No flunssaa on täälläkin taloudessa ollut ja just puhuttiin inkiväärin käytöstä. Että miten sitä käytetään. Eli raastoitko sä sitä teen joukkoon vai miten?
  nimim. avuttomat

  VastaaPoista
 2. Maustettu ja makea intialainen tee eli (masala) chai toimii kanssa hyvin, vaikka en teen ystävä olekaan oikein (en ole oikeasti ihan niin kranttu ruoan suhteen kuitenkaan kuin tämä sekä kommenttini edelliseen viestiin antaisivat ymmärtää...). Sopii hyvin vaikka joulujuomaksi.

  http://www.veetea.com/site/articles/Masala-Chai-Recipes/

  Tuolta voi poimia vinkkejä teen maustamiseen yleensäkin, vaikka ei haluaisikaan noita ehdotettuja mausteseoksia käyttää.

  VastaaPoista
 3. Ai niin en voi siis luvata että masala chai toimii flunssan nujertajana. Mutta yleisesti ottaen toimii! Paitsi Wayne's Coffeessa, jossa juoma on jotain aivan kamalaa. (Ehkä olen sittenkin kranttu.)

  VastaaPoista
 4. Javassa inkivääriä oli viipaloitu sinne mukaan. Juomassa oli sekä isoja sitruunan- että inkiväärinviipaleita. Mutta ei auttanut ainakaan vielä noi juomat, sillä kuume nousee... Tylsää.

  VastaaPoista
 5. Mää monasti pilkon/raastan inkivääriä ihan tavallisen mustan teen joukkoon ja annan liota hauduttamisen ajan. On tosi hyvää! Intiassa tarjoiltiin semmosta juomaa jossa oli vaan kuumaan veteen puristettu sitruunaa, pilkottu inkiväärtä ja lotrattu sokeria, ja hyvää oli sekin. Pikaista paranemista hertalle!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä! Mulla puolestaan lähti ääni aikas yllättäen ja nyt kuuluu vain pihinää. Yritän näiden juomien avulla houkutella äänen takaisin, kai kuuman juominen siihen jotenkin auttaa. Onpa mälsää olla hiljaa!

  VastaaPoista