tiistai 2. joulukuuta 2008

Nöyrä paluu perusasioiden ääreen


Nyt seuraa tunnustus. Olin väärässä. Luulen olevani parempi neuloja kuin todellisuudessa olen. OK, neulon hyvin (raita)lapasia ja kaulahuiveja, ehkä peruspipojakin, mutta siihenpä se sitten jää.

Katselen aina ihaillen erilaisia neulemalleja ja -ohjeita ja suunnittelin niitä toteuttavanikin. Mutta suunnitelmat kariutuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun tajuan etten osaa edes lukea neuleohjetta. Langankierrot kavereineen ovat minulle oikeasti täyttä hepreaa.

Onneksi on Stitch'n bitch - neulojan käsikirja! Kirja on ollut minulla hyllyssä jo pari vuotta, mutta olen selaillut lähinnä siinä olevia ohjeita (joista en ole toteuttanut... yhtäkään). Eilen havahduin lueskelemaan kirjaa alusta lähtien ja voi kuulkaa, tässä saattaa olla ratkaisu ongelmaani. Siellä neuvotaan kaikki langankierroista pykäpistoihin ja oikein havainnollisten kuvia kanssa. Meikämandoliini on aika innoissaan! Luulisin opuksesta olevan iloa muillekin, ainakin Raisulle ja Jytikselle. Et voinpa ottaa joskus sen kerhoon mukaan.

Stitch'n bitch -sarjassa ovat suomeksi ilmestyneet myös Koukussa - virkkaajan käsikirja (kuvassa kirjaston kappale, ei oma) ja uusimpana tulokkaana Neulo ja virkkaa elämäsi miehelle.

Kaikki ohjeet ei (luonnollisesti) miellytä, mutta hauskoja ja värikkäitä ne ovat. Plussaa siitä, että langoille esitellään aina suomalainen vaihtoehto.

Ehkä mä vielä joskus neulon jotain muuta kuin lapasia. Edes sukkia.

P.S. Myös Ullassa on kirjoitettu Stollerin kirjoista.

Ja tässä vielä kirjasarjan englanninkieliset sivut.

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Mä oon itseasiassa miettinytkin että hankkisi yhden kutomista koskevan perusteoksen ettei aina tarvi mennä nettiin kun tulee hätä. Mutta suositteletko tuota vai onko muita suosituksia? Onko muilla kokemuksia alan kirjallisuuden perusteoksista? Heh, mikä on siis tämän alan Ruokatorstai aka raamattu?

  VastaaPoista
 2. Musta toi on hyvä perusopas, mutta onhan niitä muitakin. Esim. Ellulta löytyy yksi, muistaakseni Koukussa neulomiseen -niminen.

  Kannattaa tehdä vähän kartoitusta. Hobboksissa oli vaikka mitä!

  Btw, tein yhden tossukan (ei siis lapanen!), mutta ei tullut hyvä. Ei pysy jalassa.

  VastaaPoista
 3. Moi,
  juuri töihin kävellessäni mietin, että nyt on munkin opeteltava neulomaan, koska tarvitsen harmaat säärystimet. MUTTA. Tarvisin apuja ihan perusteista lähtien, ehkäpä tämä opus osaisi auttaa minua.
  Mutta toimiiko kirjan ohjeet myös meidän vasenkätisten vääristynyttä maailmaa ajatellen?

  Tai hei, ainahan mä voin skannata ohjesivujen kuvat ja kääntää ne peilikuvaksi PhotoShopissa, sit mäkin tajuan!

  VastaaPoista
 4. Eki,

  Pikäsilmäyksellä näyttäisi, ettei tossa kirjassa huomioida vasenkätisiä (pöh!), mutta täältäpä sullekin löytyy apua:

  http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/index-vasen.html

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kun hertta vielä treenaa uusia neuletekniikoita, siinä ei pysy enää kukaan perässä kun liukuhihnalta alkaa tulla toinen toistaan mahtavampia tuotteita megavauhdilla! Kertoile etenemisestä, kiva nähdä mihin kaikkeen innostut!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vaan tsempistä, MUTTA.

  Eilen menetin ajantajuni ja missasin suosikkijumpan, kun aloin virkata.

  Ja kyllä - osaan tehdä piilosilmukan, ketjusilmukan, kiinteän silmukan, puolipylvään ja pylvään.

  Mutta miksi siitä ei tule kukkaa, vaan pelkkä söherö?! Kokeilin 4-5 eri mallia. Vain yksi onnistui puoliväliin saakka. Mur!

  VastaaPoista
 8. Joo ja siis mä ostin virkkukoukun ja yritin eilen treenata ja joo, mäkin opin tekemään ainakin kolme erilaista silmukkaa ja yritin tehdä pyöreää mutta siitä tuli kuppi/söherösuhero. Buu. Ens kerhossa tarvitsen kädestä pitäen opastusta.

  VastaaPoista