perjantai 19. joulukuuta 2008

Joulukalenterin luukku nro 20


Taas on tullut tartuttua meidän kaikkien suosimaan herkku-opukseen, eli Ruokatorstai-kirjaan! Kokeilin näin joulun kunniaksi pipari-juustotankojen ohjetta sivulta 470.

Täytyy kyllä sanoa että mun tangoista ei tullut ollenkaan niin nättejä ja siroja kuin kirjan kuvassa, lähinnä kutsuisin näitä omiani pipari-patongeiksi.. en sitten tajunnut että taikina turpoaa uunissa aika paljon. Ja kierteetkin tuppasivat ekassa pellillisessä aukeamaan, tokaan sitten älysin kiertää patukat niin monelle kierteelle kuin vain suinkin mahdollista.
Lopputulos oli maultaan ihan jees, mutta ehkä olisin kaivannut voimakkaampaa homejuuston hyökkäystä piparin takaa... Mielestäni tuore homejuusto piparin päällä voittaa nämä, mutta patukat ovat kyllä ihan hauskan näköisiä pöydässä.

Tässä ohje:

Pipari-juustotangot
400 g valmista (!!) piparitaikinaa
100 g sinihomejuustoa

1. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, puolen sentin vahvuiseksi ja noin 28 sentin korkuiseksi levyksi.

2. Murenna sinihomejuustoa taikinan toiselle puolelle, taita toinen puoli päälle ja painele levyjä kevyesti yhteen. Leikkaa vajaan sentin levyisiä suikaleita jat kierrä puikoiksi juustotankojen tapaan (tosi tiukkaa kierrettä sit hei!).

3. Kypsennä 200 asteessa noin 8-10 min, tarjoa glögin kanssa.

3 kommenttia:

 1. Voi Ruokatorstai, se sitten aina keksii!

  Kuvassa oleva lasipurkki on muuten ihan erityisen hieno. Mä oon yrittänyt löytää ihan tavallisia lasipurkkeja kirppiksiltä, mutta se on hankalaa!

  Joko hinnat ovat aivan liian korkeita tai sitten purkit rumia. Haluaisin vain yksinkertaisen keskikokoisen lasipurkin huokealla. Onko liikaa pyydetty?

  VastaaPoista
 2. Tähän väliin kiitos kaikille Herkun ja koukun tyttösille, jotka teki näin viihdyttävän joulukalenterin:)! Voisko joka kuukausi olla tämmönen...?

  Rauhallista Joulun aikaa teille kaikille!

  VastaaPoista
 3. lasipurkkiasiaa: sieltä hertan kotikylän kirpparilta ostin joulun tienoilla ehdan karhula-purkin. peltikannessa oli muutama pieni reikä, mutta muuten oli hyvä. ja hieno! samaiselle kirppikselle jäi myös riihimän lasin purkki (oisko just tommonen ku ekillä kuvassa) ja vielä toinen karhulan purkki, josta kylläkin puuttui kansi. että ei tartte hertankaan lähteä merta edemmäs kalaan välttämättä, tosin nythän asiat järjesty hyvästi ku äireen kaapeista löyty aarteita.

  ja sannalle kiitos kommentaareista, yritetään päivittää plokia kovasti jatkossakin, vaikka ei ehkä ihan joulukalenteritahtiin!

  VastaaPoista