perjantai 5. joulukuuta 2008

Joulukalenterin luukku nro 5


Täältä Puuhamosta löytyy askartelun lisäksi kaikenlaiseen muuhunkin hommailuun ohjeita. Kuvassa paperinukke-Hasselhoff. Sen voi tulostaa ja suorilta leikkaamaan vaan. Ja sitten leikkimään. Olen varma, että sille löytyy kaveriksi ihmemies MacGyver.

Ja muut tämän päivän luukun niksit ja vinkit antavat apua esimerkiksi joulusiivoukseen. Eli mikäli itse tykkää pukeutua useasti t-paitoihin tai taloudesta löytyy sellainen henkilö, niin tämä kahden sekunnin viikkaus ei ole ollenkaan hassumpi juttu. Vaatehyllyt siistiytyvät hetkessä tai puhtaat pyykit kaappiin noin vain. Joo, siis minähän en ole tätä vielä opetellut, mutta olen seurannut, kuinka kätevästi se poikaystävältäni käy.

Toinen hänen tekemisiään esittelevä vinkki on taitella paperista lompakko. Kuulemma kestää ehjänä noin kolmisen viikkoa. Tuli heti mieleen, että joululahjapaperit uusiokäyttöön ja niistä joulupukki- ja tonttulompakoita tekemään. Sitten pikkuplompuukit voi seuraavana vuonna antaa vaikka pikkujoululahjaksi tai isojoululahjaksikin. Tosin lahjapaperi on hieman hauraampaa, että pitäisiköhän se päällystää kontaktimuovilla ensin, niin sittenhän se ei rikkoutuisi ikinä.

Minä taidan tehdä oman versioni samalla tekniikalla, mutta ehkä kankaasta tai huovasta. Esittelen sen sitte jossain vaiheessa täällä.

Mukavia puuhaushetkiä!

2 kommenttia:

 1. Hiphei! Täällä ilmoittautuu teidän joulukalenterin ykkösfani:)! Ellun vinkittämänä toki. Aamuisin pitää aina ekana käydä kattoon, joko on uus kalenteripostaus ilmaantunu..:)

  Paun Puuhaamolinkit oli loistavia, jesh!

  VastaaPoista
 2. Joo Puuhaamo on kyllä hauska paikka. Tosin mua jaksaa hämmästyttää, kuinka siellä suosituin kohde voi olla ns. budjettijoululahja, joka tehdään 40 vessapaperirullasta..?

  Kahden sekunnin viikkausta olisin tarvinnut juurikin äsken. Pau, se linkki ei muuten toimi, korjaatko?

  Ja hip hei, joulukalenterin ykkösfani! Joulu on ihan just!

  VastaaPoista