tiistai 2. joulukuuta 2008

Joulukalenterin luukku nro 2

Luukku nro 2 paljastaa, että jouluherkkuja on salaa näperretty ja vähän maisteltukin varsin hyvissä ajoin. Piparit täytyi leipoa marraskuisena viikonloppuna koska perinteisenä piparinleipomispäivänä eli itsenäisyyspäivänä on tänä vuonna muuta mukavaa ohjelmaa. Mutta sehän sopi, sillä leipomisseuraksi saapui innokas 4-vuotias apuri, ja netistä oli tilattuna uusi prinsessakruunumuotti. Taikinan tein satunnaisella netistä googletetulla perusohjeella, jonka vegaanistin jättämällä kananmunan pois ja käyttämällä rasvana maidotonta margariinia. Päälle tomusokerikuorrutusta ja koristeita. Hyviä tuli!

Tämän tarinan toinen osa koski mahottoman kivan Chocochili-blogin mantelisuklaafudgea, mutta illalla tallenettu teksti ja kuva olivat yön aikana mystisesti hävinneet blogauksesta. Joten tiedoksi vaan että testattu on ja makeita tuli! Ehkä makeutta voisi tasapainottaa lisäämällä manteleita tai pähkinöitä taikinankin sekaan ja vähentämällä hieman tomusokerin määrää - tuotekehittelyn paikka. Mutta hyvin soveltuvat pakattaviksi ja lahjaksi tai tuliaisiksi annettaviksi nämä fudget.

3 kommenttia:

  1. Niinpä olivat fudget makoisan maistuvia ja takuulla vievät makeanhimon tehokkaasti! Mutta hei, missä sun kaikki pupupiparit...:)?!

    VastaaPoista
  2. Totta, pupupipareita ei oo kuvassa ensimmäistäkään! Niitäkin kyllä tehtiin urakalla, pakenivat vissiin paikalta kun kamera kaivettiin esiin.

    VastaaPoista
  3. Ne on niinku Töölönlahden puput siis.

    VastaaPoista