lauantai 8. marraskuuta 2008

Joko on joulu

Dissaan heti alkuun omaa postaustani - ei mulla juuri mitään asiaa ole. Hertta kun vaan kaipaili jouluasioita, ja piti tulla avautumaan, että ihan HIR-VEE joulumieli on ollut koko päivän. Kuinka voi olla, jouluunhan on vielä sata vuotta. No, ikkunan joulutähti piti kuitenkin kaivaa esiin, ja tehdä luumujälkkäriä, ja askarrella joulukortin prototyyppejä. Josko näillä pari päivää pääsisi eteenpäin.

Jotta saataisiin edes jotain asiasisältöä, täytyy varmaan kertoa joko niistä joulukorteista tai luumujälkkäristä. Ja koska joulukorteista tuli kamalia, ettekä tule näkemään niitä ikinä, täytyy siis kertoa luumujälkkäristä.

Ylihelppo luumuherkku (2-4 hlölle riippuen ahneusasteesta)

1 pussi kuivattuja luumuja
vettä
1 prk rahkaa
1.5 dl maitoa
0.5 dl vaniljakreemijauhetta

Liota luumuja vedessä, kunnes ne ovat pehmenneet. Surauta sauvasekoittimella luumut ja pieni luraus liotusvettä tahnaksi.

Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe (purkin ohjeen mukaan) ja lisää rahka. (Jos et omista vaniljajauhetta, korvaa maito+jauhe vapaavalintaisella vaniljatuotteella.) Itse jätin makeutuksen tälle asteelle, mutta lisää sokeria tarvittaessa.

Sekoita luumutahna rahkaan, tai annostele nätistä kerroksittain (ja jos olet niin onnekas, että kaapistasi löytyy pipareita, murenna niitä vielä kerrosten väliin, ou jea!) Syö kiltisti koko annos, koska tontut tarkkailee.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Sorppa, testasin vaan, saako viestejä poistettua;)

  Mutta piti sanomani, jotta kuules Handepande, joulun kanssa ei sovi aikailla:)! Vastoin luulojasi jouluun on VAIN 45 päivää tai jotain! Sanoo hän, joka viritti ensimmäiset jouluvalot suunnilleen 20.10...

  VastaaPoista
 3. Ei jouluaiheita kannata dissata! Kiitos maittavasta jälkkärireseptistä, siitä innostui myös pikkusiskoni.

  Mullakin oli joulu mielessä viikonloppuna, ja aion aiheeta postatakin, kunhan saan kamerasta kuvat koneelle.

  VastaaPoista