sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Uusi lankakauppa ja muuta lomalla opittua

Terveisiä Atlantin rannalta Kanariansaarilta! Viikko lämmössä ja valossa oli ihanaa vaihtelua syyspimeydelle, mutta takaisin tullessa oli kyllä kiva huomata, että täällä Helsingissähän on talvi. Kirpakka pikkupakkanen on nii-in paljon parempi kuin se ikuinen vesisade.

Kerrottakoon matkasta vielä, että kyseessä oli kahdeksan naisen ja yhden vauvan voimin tehty matka, josta oli päätetty 12 vuotta sitten. Kohteena oli Las Palmas, joka todella yllätti monipuolisuudellaan. Vai tuleeko teille mieleen Kanariansaarista tällaiset maisemat?Las Palmasissa oli sekä rantaa että kaupunkielämää ja vuokra-autolla huristelimme saaren keskellä pieniä vuoristoteitä (kuva jostain matkan varrelta). Pohojanmaan lakeuksiin tottuneille tuollaiset hurjat mäet ja mutkat pistivät pään pyörälle, ja autossa useampikin voi hieman huonosti. Mutta plussan puolelle jäätiin ehdottomasti - niin upeita olivat maisemat.

Puuhastelijat löysivät tietenkin paikallisen tavaratalon lankaosastolle, joka oli yllättävänkin kattava. Langat olivat kuitenkin pääasiassa akryyliä, joten mukaan ei tarttunut yhtään kerää (ei sillä että akryylissä vikaa olisi, itse en vain täysakryylistä pidä). Väriskaala oli huomattavasti Suomen perusvalikoimaa kattavampi, mutta sehän on tiedetty jo aiemminkin.

Ja jotain uutta kertoivat myös rinkkaan pakatut naistenlehdet:

Lentokoneessa saa käyttää puikkoja, kunhan ne on tehty puusta tai bambusta (tämä kannattaa silti ehkä vielä tarkistaa, sillä kommentti paljon neulovan ja matkustavan brittinaisen suusta, joten meillä saattaa olla eri rajoituksia). Joka tapauksessa hienoa, jos puikot saisi mukaan koneeseen!

Helsinkiin on avattu uusi erittäin mielenkiintoiselta vaikuttava kauppa, nimittäin Lankamaailma Nordia. Se sijaitsee kauppakeskus Ogelissa Oulunkylässä, ja mainostaa olevansa Pohjoismaiden suurin käsityölankojen ja - tarvikkeiden erikoisliike.

Milloin lähdetään tuonne retkelle?

3 kommenttia:

 1. Joo siis lankaretki olis kiva, mulla on haaveissa edelleen myös visiitti sinne Novitan tehtaanmyymälään, vois seuraavassa kokoontumisessa vähän tsekkailla kalentereita että millon menis!

  VastaaPoista
 2. Oon jo kuullu silminnäkijätietoa tuosta maailman suurimmasta lankakaupasta että paljon on valikoimaa! Lienee siis retken paikka. Myös Novitan tehtaanmyymälässä vois pyörähtää, mua kiinnostais niitten bambulankavalikoimat. Oottako tehneet semmosesta ikinä mitään?

  VastaaPoista
 3. Retket ovat siis paikallaan, molempiin kohteisiin. Milloinhan tässä ehtis? Ennen joulua meinaa olla hieman kiirusta varmaan kaikilla.

  Mä en oo tehnyt bambusta vielä mitään, mutta hain Menitasta poistohinnalla eri värisiä keriä Novitan Bambua. Meinaisin niistä kokeilla sellaisia tiskirättejä.

  VastaaPoista