sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Ekolankoja

Vink vink: Uusimmassa Ullassa on esitelty ekolankoja - aihettahan muistaakseni sivuttiin taannoisen Tallinnan-matkan neulomissessioissa. Myös kestokäyttöiset tiskirätit menenevät... mennevät... tulevat siis menemään testaukseen. Kivoja artikkeleita! Tsekkaa myös neuleohjeet, tietysti.

11 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, Handepande! Mainio linkkaus, täytyy ehdottomasti tutustua.

  VastaaPoista
 2. Ekolankoja netissä, ja ilmeisesti livenä Ruttopuiston liepeillä: http://www.fiinaneule.fi/kauppa/index.php?main_page=index&cPath=13_14

  VastaaPoista
 3. Tää oli hyvä! Tosin vähän epämääräistä mikä on ekologista ja mikä ei, siitä Bolivian alpakkalangasta ekologista tekee se, ettei sen värjäyksessä käytetä lainkaan värjäysaineita - alpakoiden hyvinvointi on sivuasia. Myös kirjoittajan asenne oli mielenkiintoinen: "Siitäkin huolimatta, että lanka on ekohenkistä, on se ensisijaisesti miellyttävää ja kaunista neulelankaa, langan eko-ominaisuudet ovat toissijaisia - niin kuin hyvässä langassa kuuluukin olla." Öh... saanen olla eri mieltä?

  VastaaPoista
 4. Vielä ekolangoista. Myös Menitassa on oma hyllynsä ekologisille langoille. Tosin täytyy selvittää, mitä ekologisuus tässä yhteydessä tarkoittaa.

  Näin hyllyssä ainakin seuraavat merkit:
  Rowan Purelife Organic Wool
  ja
  Sirdar Eco Wool dk

  Suomalaista ekolankaa olis tietty kivointa käyttää!

  VastaaPoista
 5. Vielä ekolangoista. Myös Menitassa on oma hyllynsä ekologisille langoille. Tosin täytyy selvittää, mitä ekologisuus tässä yhteydessä tarkoittaa.

  Näin hyllyssä ainakin seuraavat merkit:
  Rowan Purelife Organic Wool
  ja
  Sirdar Eco Wool dk

  Suomalaista ekolankaa olis tietty kivointa käyttää!

  VastaaPoista
 6. Ainakin käsityökauppa Ilosta saa tilata villalankaa, joka on kehrätty Suomessa pohjoissuomalaisten luomulampaiden villasta. Kuulostaa hyvältä, joskin värivalikoima on varsin luonnoläheinen. Voisikohan noita värjätä itse?

  VastaaPoista
 7. Joo, jäin kanssa miettimään noita lankojen eko-merkintöjä. Jos langassa lukee että "eco", niin mitä se sitten takaa... Samaa mieltä ellun kanssa bolivian langasta.

  Tässä kuitenkin vielä pari netistä löydettyä:

  http://www.kasityokauppailo.fi/catalog/index.php?cPath=25_75

  http://www.riihivilla.com/ (langat ei ilmeisesti 100% luomua, mutta olen valmis hyväksymään sen :)

  VastaaPoista
 8. Hih, mentiin ristiin ellun kanssa. Riihivillasta voi tilata kasvivärejä. Mua kyllä kiinnostaiskin tuo kasvivärjäys, mutta se voi olla vielä vähän hardcorea näin kaupunkilaisemännälle. Ehkä sitten kun asun idyllisellä maaseudulla.

  VastaaPoista
 9. No Ulla tietää kasvivärjäyksenkin salat. Ei ehkä kalliolaisyksiöön sopivaa touhua. Mutta saattaahan näistä löytyä vaikka joku pesukoneväriversiokin... ja kauniita nuo lampaitten omat väritkin on.

  VastaaPoista
 10. Kuluttajavirasto on sitä mieltä , että kotimainen villa on hyvä juttu, australialainen huono. Tähän tulokseen ollaan taidettu tulla muutenkin.

  VastaaPoista
 11. Ellu, tee (tai tehtäiskö) näistä jutuista oma postaus? Olis ehkä aika hyvä.

  VastaaPoista