sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Junasukat


Kun istuu junassa halki Suomen, on paras ottaa puikot käteen ja pistää neuloen - kahdeksan tuntia ja risat vierähtää sillä tavalla huomattavasti nopeammin. (Kyseessä on joululomalta takaisin arkeen -matka, jonka tein viikko sitten.)

VR:n kuljettaessa minua pohjoisesta etelään neuloin itselleni harmaita raitasukkia, joista tulikin oikein kivat. (Vähän yli yksi sukkaa ehdin tehdä matkalla ja loppuun saatoin projektin kotona.)

Toisinaan on ollut puhetta siitä, kuinka suomalaisten lankojen värivalikoimissa ei aina ole hurraamista. No, Novita on ainakin panostanut harmaan eri sävyihin: 7 veljeksestä löytyy niin harmaa, keskiharmaa, vaaleanharmaa kuin grafiittikin (tummanharmaa).

Mutta ei se mitään, tykkään harmaasta kyllä oikeastikin. Näissä sukissa lankana siis 7 Veljestä, väreinä harmaa ja vaaleanharmaa. Puikot 3,5 mm ja silmukoita 44.

Kuvausassistentti valittiin tällä kertaa ihan värien yhteensopivuutta ajatellen. Kyllä mätsää!

2 kommenttia:

  1. Novitalla on oikeasti kyllä hieno harmaavalikoima. Kertookohan se jotain suomalaisesta sielunmaisemasta?

    VastaaPoista
  2. Maa, jossa suosituimmat sisustusvarit ovat beige ja harmaa, pukeutumisvarit musta, harmaa ja ruskea... Aattelis, etta siella jos missa tarvittais vareja, mut niinhan se vaan on etta maat, joissa aurinko paistaa, varitkin loistavat.

    VastaaPoista