perjantai 23. tammikuuta 2009

Laittoiko se pizzaan hapankaalta?


No kyllä laittoi! Ihan itse en olisi moista mahdollisuutta hoksannut, vaan kunnia kuuluu Marianne Kiskolan Papu, porkkana ja hillopulla -kirjalle, josta ohjeen löysin.

Testikeittiössä suhtauduttiin ruokaan melkoisen epäluuloisesti, mutta täytyy sanoa, että hapankaali sopii pizzaan. Ja tällaisen työntäyteisen viikon päätteeksi on mukava tehdä ruokaa, joka valmistuu nopeasti ja ilman turhia kommervenkkejä.

Uunipellilliseen pizzaa tarvitset:

Taikinaa varten

2 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
3-4 dl vehnäjauhoja
öljyä

Täytettä varten

Hapankaalia
3rkl tomaattipyreetä tai tomaattikastiketta
2-3 rkl ketsuppia
1 rkl kuivattua oreganoa
Juustoraastetta

Tee ensin taikina. Kauli ja nosta leivinpaperille. Levitä taikinan päälle tomaattikastike, hapankaali ja lopuksi juusto. Paista 200-225 asteessa noin 20 minuuttia. Syö!

Olimme aika suurpiirteisiä määrien kanssa ja tomaattikastikkeeseen lisättiin mm. sipulia. Mutta hyvää tuli silti. Suosittelen lämpimästi perjantai-iltojen purtavaksi.

3 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla! Tuo resepti pisti minunkin silmääni kun kirjaa selailin. Mun täytyy kyllä vielä odotella ennen kuin pääsen taas pitsan makuun, sillä tomaatti on vielä poissa ruokavaliostani Selman ärhäkän allergian vuoksi. Kokeilin muutentaannoin Chocochili -blogin inspiroimana korvata tomaattikastikkeen kotitekoisella pestolla pitsassa, ei toimi; valitettavasti.

    Mir

    btw kookoksisesta kaalicurrysta on muuten tullut meidän perheen lemppäri! Olen korvannut kyllä soijarouheen kuutioidulla tofulla kun minä jotenkin vierastan sitä rouhetta.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen sekä hapankaalipizzaa että koko kirjaa!

    Eilen meillä tehtiin kirjan ohjeella soijapyöryuköitä, tänään vuorossa on kukkakaalicurry. Ihan pakko on tehjdä piakkoin myös Kreikan Annan linssikeittoa. Ihana kirja!

    Kookos ja kaali ne yhteen soppii, se on niin totta. Soijarouhetta vierastan vähän minäkin, mutta niitä paloja en.

    VastaaPoista
  3. uuh, aika exoottista! mutta luulenpa että hapankaalin ystävänä joudun tätä reseptiä vielä testailemaan.

    VastaaPoista