tiistai 20. tammikuuta 2009

Tää tarttis myssyn


Tässä armas ystäväni teepannu, jonka sain taannoin syntymäpäivälahjaksi. On ollut kovassa käytössä ja tuonut sekä lämpöä että mukavia makuja moniin iltahetkiin.

Viimeksi täydensin teevarastoani Forsmanin teelaaduilla: luomuappelsiini-rooiboksella, lakritsilla(!) ja inkiväärillä. Ensimmäistä on jo maistettu, hyvää oli. Eksoottinen lakritsi odottaa vielä sopivaa hetkeä, samoin inkivääri.

Mutta asiaan: pannulle tarvittaisiin nyt myssy, lakki tai hattu. Tee jäähtyy aika nopsaan, joten lämpöä varastoivalle myssylle olisi tarvetta. Jytiksen kanssa tästä on ollut puhettakin, ja uskon hänenkin kaipaavaan hyvää myssyohjetta teepannulle.

Jos joku tietää/huomaa/näkee kivan myssyn, niin avatkoon sanaisen arkkunsa! Etsiskelen itsekin netin uumenista ohjetta, ja jos mikään ei auta, niin kehittelen itse.

Perästä siis varmasti kuuluu!

7 kommenttia:

 1. Tässä yksi kivan näköinen pannumyssy! Ohjetta ei tosin ole, mutta lienee helppo toteuttaa.

  Toinen vaihtoehto on sitten semmoinen kankaasta ommeltu versio, Elna töihin vaan!

  VastaaPoista
 2. Kiitti vinkistä!

  Mä vielä tuumailen hetken. Haluaisin jotenkin yhdistää neulomisen ja kankaan. Mutta katsotaan, mitä lopulta saan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 3. jossain näin semmosen, jossa oli päällä kangas, ja villalangasta tikuttu (ehkä myös huovutettu) vuori. pysyy tee taatusti lämpimänä!

  VastaaPoista
 4. Ei ole huppuidea, mutta itselläni on käytössä teepannu, jonka alla on "teline", jonka keskellä tuikku palamassa. Tuikku pannun alla pitää teen tehokkaasti lämpimänä pitkään. Noita alustoja on myynnissä ihan sellaisenaankin vaikkas missä..

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta tuollainen tuikkuviritelmäkin. Mutta haluan silti ehkä tehdä itse. Minäiteminäiteminäite, nääs.

  VastaaPoista
 6. tuli mieleen, että mun koukussa neulomiseen -nimisessä kirjassa on ohje neulottuun teepannun myssyyn. siinä on oikeen tupsu ja kaikki. otan kirjan mukaan seuraavaan tapaamiseen!

  VastaaPoista