maanantai 12. tammikuuta 2009

Mahtava munakoisopaistos


Mahtavan tästä munakoisopaistoksesta tekee se, että siinä ei ole varsinaisesti mitään mausteita, kolme raaka-ainetta ja ihan todella maukas lopputulos, ei ikinä uskoisi ohjeen perusteella!
Resepti löytyi viime elokuussa Kuukausiliittestä ja on ollut ahkerassa käytössä.

Munakoisoa ja tomaatteja uunissa
2 munakoisoa (n.700g)
3 isoa sipulia
750g kypsiä tomaatteja
oliiviöljyä ja suolaa

Munakoisot leikataan pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja nostellaan suureen lävikköön. Sirottele suolaa viipaleiden väliin ja itketä munakoisoja puolisen tuntia. Huuhtele ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa myös sipulit ja tomaatit viipaleiksi.
Lado isoon öljyttyyn uunivuokaan munakoiso, sipuli ja tomaatti, niin että munakoisoa tulee alimmaiseksi ja päällimmäiseksi. Päälle kaadetaan öljyä ja paistetaan 200 asteessa noin 40 minuuttia. Hyvää lämpimänä mutta myös huoneenlämpöisenä todella maistuvaa esim hyvän leivän kanssa. Ah!

3 kommenttia:

  1. jesh, pyörtyvän imaamin tapaiset munakoisot on munkin herkkua! erittäin hyvää on myös ku laittaa väliin papuja. ja paseerattua tomaattia jonka maustaa kanelilla, jeeralla, garam masalalla jne...

    VastaaPoista
  2. Voi voi että olikin hyvää. Oli pakko linkittää. Muuta en lisännyt kuin pakollista mustapippuria ja vähän marinoituja valkopapuja.

    VastaaPoista
  3. Liisa, mukavaa että maistui! Harvoin Kuukausiliitteessä tulee vastaan reseptejä jotka olisi edennyt toteuttamiseen asti, mutta tämä tosiaan on ollut kovassa käytössä. Pitänee testata pavuillakin!

    VastaaPoista