lauantai 25. heinäkuuta 2009

Löytöjä kesäsateessa

Ulkona on satanut koko päivän - välillä tihuutellen, välillä kuin saavista kaatamalla. Jouduin jättämään haaveet tervehenkisestä lenkistä (tää loma on ollut aika herkkupainotteinen) ja päätinkin neuloa. Puikoilla on uusi Baktus (tai sen muunnelma).

Ehdin myös vanhempieni kotitalon vintille (lomailen täällä parhaillaan), jonne on säilötty tavaraa useiden vuosikymmenien ajalta. Paljon on turhaakin roinaa, joka joutaisi pois, mutta paljon myös sellaista, jonka haluaisi säilyvän muistoina menneistä. Viihdyin pahvilaatikoiden parissa aika pitkään. Ymmärrän nyt myös olleeni aika tyylikäs vauva kirkkaankeltaisessa froteepotkupuvussani!

Talvella haikailin teepannun myssyn perään, mutta en (tietenkään) ole saanut tehtyä asialle mitään. Ehkä se oli hyväkin asia, nimittäin nyt löytyi tällainen kaunokainen.Äitini on sen tehnyt joskus 70-luvulla, ja mielestäni se on hyvin soma.

Otin mukaani myös äidilleni kuuluneen nahkalaukun, joka pääsee varmasti juhlakäyttöön. Hurmaava yksityiskohta löytyy laukun läpän alta: Design Aila Pääkkö, Oulu.

Joskus matka kirppikselle ei olekaan kovin pitkä. Ja kesäsade on aika ihana.

3 kommenttia:

 1. Oih, onpa todella hieno teepannumyssy! Ja tyylikäs laukku, todella hyviä löytöjä!

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Kiinnostaa tuo laukku... Mitä arvioisit sen iäksi? milloin valmistettu? Onko Oulussa ollut vai onko edelleenkin sen niminen valmistaja/ompelija?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi hei,

  Äitini muisteli ostaneensa laukun kultaisella 80-luvulla jostain markkinoilta/messuilta/myyjäisistä. Tarkempaa muistikuvaa ei hänelläkään ole.

  Valmistajastakaan ei ole tarkempaa tietoa, valitettavasti.

  VastaaPoista