tiistai 28. heinäkuuta 2009

Linssipasteijat

Anopin rahkavoitaikinasta tehtyjä pasteijoita kehuttiin taannoin niin kovasti, että halusin kokeilla kyseisestä taikinasta vegaanista versiota. Vaihdoin yksinkertaisesti rahkan maustamattomaan soijajukurttiin ja voin margariiniin, ja yhdistelmä toimi mainiosti. Lihariisitäytettä en ruvennut sentään kopioimaan, vaan päädyin linssitäytteeseen. Halusin täytteestä ruokaisaa, ja Jytiksen taannoinen Ohrasalaatti-postaus kannusti raaka-aineiden valinnassa. Esimaistajan mielestä täyte oli liian terveellisen makuista, mutta valmiit pasteijat maisuivat kyllä - kunnon rasvataikina taisi pelastaa liialliselta terveys-efektiltä...


Linssipasteijat

Taikina:
n. 300 g maustamatonta soijajukurttia
250 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 dl ohrasuurimoita
1,5 dl vihreitä linssejä
3 porkkanaa
3 kevätsipulia varsineen
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl kaurakermaa
suolaa, pippuria, soijakastiketta, chiliä, jeeraa, sitruunamehua ja persiljaa maun mukaan

Valuta soijajukurttia suodatinpussin läpi muutama tunti. Sekoita jukurtti huoneenlämpöiseen margariiniin. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, älä vaivaa. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Keitä ohrasuurimot ja linssit kypsiksi ohjeen mukaan. Pilko porkkanat ja sipulit pieneksi ja kypsytä niitä öljyssä kunnes porkkanat alkavat pehmetä. Lisää mausteet, ohrasuurimot, linssit ja kaurakerma ja kypsyttele vielä hetki.

Kauli taikina levyksi ja paina siitä juomalasilla ympyröitä. Lusikoi jokaiselle taikinaympyrälle 1-2 tl täytettä ja nipistä reunat kiinni. Voitele halutessasi esimerkiksi kauramaidolla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Hahaa, liian terveellisen makuista :) Thank god for rasvataikina. Näyttävät kyllä todella hyviltä!!

    VastaaPoista