torstai 2. heinäkuuta 2009

Mansikkakakku kuuluu kesään


Tai niinhän sitä ainakin luulisi. Kun oikein tarkemmin aloin asiaa ajatella, tajusin etten ole ehkä koskaan (!) eläissäni tehnyt mansikkatäytekakkua. Siis kesällä, tuoreista mansikoista. Aika pöyristyttävää, tiedän. Eikä sitä ole tehty oikein muutenkaan meidän perheessä lapsuudessanikaan - ainakaan en muista.

Jonkin sortin mansikkakakkua meillä syötiin kyllä tällä viikolla, kun asuintoverilla oli nimipäivä. Aikaa ja jaksamusta oli rajoitetusti, joten päädyin tähän kakkuun. Jostain syystä tuo lupaus helpoin veti puoleensa.

Marenkilevyjä en löytänyt kaupasta, joten otin marenkipohjan. Päälle mansikoita ja vaahdotettua vaniljakastiketta. No hyvää oli, mutta aikamoisen makeaa kyllä kans!

Hesarin Ruoka-sivulla voi käydä äänestämässä parasta mansikkakakkua. Varoitus: kakkujen kuvien katsominen ja reseptien tutkiminen saa veden herahtamaan kielelle ja aiheuttaa ehkä pakottavan tarven saada jotain herkkua hetiäkkiänytjamahdollisimmanpaljon.

Joka tapauksessa päätin, että tänä kesänä teen mansikkakakun, sen ensimmäiseni. Ehkä kesäloman kunniaksi, joka alkaa (huuooooookaaaaaus) reilun viikon päästä.

Ei kommentteja: