torstai 9. heinäkuuta 2009

Terveiset Tokiosta!


Kun hörppii kello viiden teetä tällaisissa maisemissa, ei voi kuin vetää syvään henkeä, hymyillä ja nauttia elämästä. Ja siitä kyllä nautittiin Tokiossa, yksinkertaisesti hurmaava kaupunki. Paljon on nähty ja koettu, yritän jakaa sitä muutamaan bloggaukseen ja tässä ensimmäisessä muutamia näkemisen arvoisia paikkoja.

Jotta paikkoihin pääsee, kannattaa heti ensiksi hankkia englanninkielinen metrokartta ja Pasmo-kortti jonka avulla liikkuminen on hyvin helppoa!

Sitten voisi suunnata jonnekkin korkealle tarkastelemaan kaupunkia lintuperspektiivistä. Ensimmäisen kuvan maisemat ovat Lost In Translation -elokuvasta tutusta Park Hyatt Tokyo hotellista, jossa on hulppea yökerho ja kahvila.

Nykytaiteenmuseolla (Mori Art Museum) on myös hieno näköalojenkatselupaikka.

Yksi näkemisen arvoisista kaupunginosa on nuorison suosima Harajuku, josta lisää myöhemmin shoppailun puitteissa. Harajukun aseman vierestä löytyy Yoyogi-puisto, jonka reunalla voi tavata ne kuuluisat japanilaiset Elvikset. Ja olivat ne näkemisen arvoisia. Läkähdyspisteessä olevat elvarit jorasivat minkä rikkinäisistä buutseistaan ehtivät.


Toinen näkemisen, tai oikeastaan kokemisen arvoinen juttu on ehdottomasti karaoke. Karaokepaikkoja riittää, kannattaa valita sellainen jossa saa huoneen vuokran hinnalla juoda mielin määrin. Se on kivaa.


Ja karaoken hoilaaminen ei siis tapahdu yleisessä baarissa vaan omassa pikku huoneessa. Pikku näytöltä valitaan biisit, englanniksikin riittää laulettavaa. Juomia saa kun soittaa puhelimella ja yrittää mahdollisimman sujuvalla japanilla tehdä juomatilauksen. Kohta tarjoilija saapuu ja pääset näkemään miten onnistunut tilauksesi oli. Äänentoisto on karmea ja laulujen taustat olemattomia, mutta hauskaa, ah niin hauskaa!

Tähän bloggaukseen vielä yksi kohde jota ei voinut ohittaa, Disneyland. Japanissa on kuulemma maailman suurin Disney-teemapuisto ja tosiaan porukkaa piisasi, laitteisiin sai parhaimmillaan odottaa yli kaksi tuntia!
Kaikki mahdolliset asiat olivat Mikki Hiiren pään muotoisia; jäätelö, pizza, keksit, lihapasteijat ja jopa kananugetit. Tästä pääsemmekin ruoka-asioihin, niistä lisää seuraavassa kirjoituksessa!

4 kommenttia:

 1. te tulitte jo! kuinka kauan ehditte reissussa nautiskella?

  Yoyoki-park oli kyllä huippu meidän mielestä!paljon oli samoja paikkoja kuin meidän reissulla, tuo karaoke olisi kyllä tarvinnut kokea myös. ehkä ensi kerralla. sen verran mukava kaupunki on, että varmasti mennään toistekin.

  epäilen kyllä tuota Disneypuiston suuruutta. minusta se vaikutti huomattavasti pienemmältä esimerkiksi Orlandon vastaavaan verrattuna. tämä kylläkin ihan tuntuma-heittona.

  ruokapostauksia odotellessa.

  ihana muistella omia juttuja teidän reissun myötä (ja on jo matkalla valokuvakansiota kaivamaan :))

  VastaaPoista
 2. Hyppysellinen, juu eilen palattiin, viikko oltiin ja se on kyllä ihan minimi tuohon kaupunkiin. Niin paljon näkemistä ja kokemista!!

  Niin juu teillähän on kokemusta Disney-maailmoista enemmänkin, saatat olla hyvinkin oikeassa. Kummitusjuna oli mun lemppari!

  Nauratti nuo mikki-pizzat kun luin teidän Tokio-bloggauksia sen verran että pakkohan se oli nähdä livenä :)

  Nyt alan kaivella niitä ruokakuvia.. Ja ehdottomasti menkää ensi kerralla karaokeen, nauratti niin paljon oma ja asuintoverin epävireinen kailotus siinä pikku kopissa että meinasin laskea alleni. Joissain kopeissa on myös helistin jotta voi säestää :)

  VastaaPoista
 3. helistin...mä ehkä olisin laskenut alleni!

  VastaaPoista