tiistai 28. heinäkuuta 2009

Suklaakeksi-kirsikkajäädyke

Saavuin viettämään viimeistä lomaviikkoa äidin luokse Loviisaan ja perillä minua odotti kirsikkapuu täynnä ihanaa hedelmää! Viime päivät ollaankin sitten hyöritty puun ympärillä ja viereisissä marjapensaissa, hillottu, säilötty, mehustettu ja ennen kaikkea syöty pihan satoa. Ja syntyi myös mainio jälkkäri. Ei liian makea, oikein hyvä. Meillä vaan kävi klassinen moka että jäädyke ei ihan ehtinyt jäätyä mutta maistuipa silti!

Suklaakeksi-kirsikkajäädyke

1 l kirsikoita
4 suklaacookieta (me käytettiin gluteenittomia)
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk maitorahkaa
1/2 dl sokeria

Poista kirsikoista kivet ja murusta keksit, saa jäädä isojakin paloja (äidin mielestä keksiä olisi saanut olla enemmänkin). Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se rahkan ja sokerin kanssa. Lisää seokseen kirsikat ja keksinpalat. Jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Nosta jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

 1. mää en kestä. kirsikkapuu. oispa tosi hienoa!

  VastaaPoista
 2. Oi, oi, oi! Nyt paluu maalaismaisemista ahdistaa ehkä vielä enemmän. Haluaa takaisin, heti. Marjapuskiin, mustikkametsään!

  VastaaPoista
 3. Joo täytyy myöntää että kirsikkapuu on kyllä aika kova juttu, ainakin näin kaupunkilaisasukille. Viime vuonna se ei muuten tehnyt juuri mitään, mutta tänä vuonna innostui. Omenoita ei puolestaan nyt tule ainakaan täällä.

  Vaan nyt tikapuut esiin ja takaisin puuhun jotta pääsee illalla hillohommiin!

  VastaaPoista