maanantai 13. heinäkuuta 2009

Vielä kerran Tokiosta, nyt shoppaillaan!

Viime päivinä olen kuullut monesta suusta että eikös Tokiossa mene tosi paljon rahaa ja uutisissakin väitettiin kaupunkia maailman kalleimmaksi. Ei pidä paikkansa! Tai ainakin ruoka, juoma, julkinen liikenne, vaatteet ja elektroniikka oli halvempaa kuin Suomessa. Ja shoppailumahdollisuudet olivat loputtomat..


Hello Kitty -tuotteiden ystäville Tokio on paratiisi. Yllä kuva mahtavasta Kiddy Land -lelutavaratalosta, jossa yksi kerros oli omistettu kokonaan tälle katille. Samasta talosta löytyi myös keittiötarvikkeita, esimerkiksi pupun muotoisten macaroni-pikkuleipien muotit.


Vaateostoksilla käytiin useissa paikoissa, nouseva nuorisokulttuurin keskus Shimokitazawa oli oikein hyvä ja Harajuku toinen. Harajukua suosivat ehkä enemmän teinit mutta kyllä sieltäkin löytöjä tehtiin. Ja bongattiin myös kovin kotoisalta kuulostava vaateliike.


Ruokakaupoissa käyminen on myös aina elämys, erityisesti tavaratalojen alakertojen herkkuosastot olivat paratiisinomaisia.Elektroniikkaa saa Japanista hyvään hintaan. Odotimme näkevämme kaupoissa jotain tosi futuristisia laitteita, puhuvia printtereitä, keittiörobotteja jne vaan ei ainakaan bongattu mitään kreisiä. Mutta hyvä ja edullinen järjestelmäkamera löytyi Akihabarasta, elektroniikka-kaupunginosa jossa kannattaa kierrellä hieman, hinta-erot voi olla isoja. Mun kamera löytyi alla olevan kadun Onoden-liikkeestä.


Ja muistakaa, kun ostokset on tehty niin ei sitten aleta esittelemään niitä metrossa, näin muistutettiin metroasemilla :)5 kommenttia:

 1. Mua kyllä kiinnostaa noi kaupunkien kalleusvertailut, et mihin ne sitten lopulta perustuvatkaan? Asumiseen vai mihin?

  Tasaisin väliajoin noita listauksia julkaistaan, ja kyllä se Tokio siellä kärkipäässä aina keikkuu.

  Jotenkin tuntuu, että kai Helsinkikin alkaa olla jo yksi kalleimmista kaupungeista, ainakin Euroopassa.

  Ehkä söpön näin myös kaverin matkakuvissa viime vuonna. Ehkä aika söpö juu!

  VastaaPoista
 2. No samaa olen miettinyt.
  Ja tuosta asumisesta, kuulin että Tokiossa asuminen olisi Helsingin hinnoissa.

  Toistaiseksi jokaisessa maailman kolkassa jossa olen käynyt (paitsi ehkä Lontoossa) on ollut halvempaa kuin Suomessa, niin alkaa tosiaan tuntua että Helsinki ON se kallein.

  VastaaPoista
 3. Koko reissu kuulostaa kyllä ihan mahtavalta. Erityisesti voin kuvitella teidät karaokessa, ihan huippua!

  Ja joo, Helsingin jälkeen harva paikka tuntuu kovin kalliilta. Tai Norja kylläkin. Mutta siellähän on käytössä leikkiraha, joten ei se haittaa :D (olen siirtynyt euro-agnostikosta kiihkeäksi euron kannattajaksi tajuttuani, miten paljon euro helpottaa hintavertailuja ja sitä kautta matkustusbudjetissa pitäytymistä).

  VastaaPoista
 4. Tokion kalleus perustunee ylellisyysliikkeisiin, joiden käyttö ei liene kovin harvinaista ns. tavallistenkaan ihmisten keskuudessa. (tämä arvio perustuu japanilaisen tutun sanomaan). miesten hiustenleikkuu voi helposti maksaa 120 euroa,jos et satu tiedustelemaan hintaa ennalta ja liikut "väärissä"paikoissa.

  me olemme kyllä samaa mieltä, että Tokiossa "normaaleja" ostoksia tekevä ei huippuhintoja saa vastaansa, päinvastoin. ja huiman hyvää ruokaa saa joka puolelta pilkkahintaan!

  kiitos matkaraporteista, toi mieleeen ihania juttuja viime kesältä!

  VastaaPoista
 5. Niin muuten, tuo ylellisyyspointti on varmaan ihan totta. Nyt kun tarkemmin mietin niin esimerkiksi Louis Vuittonin käsilaukkuja näkyi todella paljon, taisivat olla aitoja! Ja puhelimet, korut jne olivat paikallisilla hienoja.

  Mutta juu, nyt vaan uutta matkakassaa säästämään. Yksi yö oltiin oltu Suomessa kun aloin pohtia että minne seuraavaksi :)

  VastaaPoista