perjantai 4. syyskuuta 2009

Kesäkurpitsapizza

Sain työkaverilta kesäkurpitsan. Se oli aika iso.

Itseasiassa se oli isoin kesäkurpitsa jonka olen koskaan nähnyt (tuo alla oleva pata on oikeasti iso!) ja se oli myös ehdottomasti paras yksilö jota olen koskaan maistanut! Ikinä ennen mun ei ole tehnyt mieli syödä kesäkurpitsaa raakana, vaan nyt teki. Ja söinkin. Terveiset Sipooseen, jossa tällaisia sikiää!

Sen lisäksi että mussutin uutta vihreää ystävääni tuosta vaan, siitä tehtiin erittäin hyväksi havaittua mahtavaa kesäkurpitsavuokaa ja sitten siitä syntyi vielä mainio pizza! Kesäkurpitsaa vierastava asuintoverikin tykkäsi kovasti, ei kuulemma kaivannut lihaa yhtään :)


Kesäkurpitsapizza

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria

Täyte:
1 kesäkurpitsa (tai vajaa puolet jättikesäkurpitsasta)
2 rkl punaista pestoa
1 dl tacokastiketta (mulla oli mietoa, ensi kerralla laitan tujumpaa)
1 dl yrtti-tomaattimurskaa
2 dl juustoraastetta

Tee pohja ensin, sekoita kuivat ainekset ja lisää lämmin vesi sekä öljy. Sekoita ja jätä kohoamaan, mulla oli tunnin verran. Taikina on löysää, voit lisätä jauhoja jos siltä tuntuu, mutta hyvää tulee näinkin.

Sitten täyte. Viipaloi pesty kesäkurpitsa. Laita pannu kuumenemaan keskilämmölle ja lisää pesto ja hetken päästä kesäkurpitsasiivut. Paistele 5-10 minuuttia, kunnes viipaleet hieman pehmenevät.

Kaada taikina leivinpaperille ja levitä. Sekoita tomaattimurska ja tacokastike keskenään ja levitä taikinan päälle. Sitten ripottele juustoraaste (pizzeriassa nuoruudessa työskennellessä mulle opetettiin että juusto AINA ennen täytettä). Ja lopuksi päälle vielä kesäkurpitsaviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Nam!

4 kommenttia:

  1. Toi oli varmaankin hyvää.Kesäkurpitsa onkin ihan hyvää raakana,kun sen marinoi;elävässä keittiössä sitä käytetään "pastana",ja mäkin olen siitä joskus tehnyt postauksen.Tosi herkulliselta kuulostava pizza!

    VastaaPoista
  2. :D ja juu, hyvää oli!
    Pitääkin tsekata tuo kesäkurpitsapasta, olen joskus törmännyt vastaavaan mutta siitä oli tehty "nuudeleita". Moneen taipuu tämä vihreä ystävä!

    VastaaPoista
  3. Tuota pitsatäytettä ON kokeiltava!

    VastaaPoista