maanantai 5. joulukuuta 2011

Joulukalenterin luukku 5


Pikkujouluihin ja itsenäisyyspäivän illanistujaisiin erinomainen tarjoiltava on erilaiset leipänipit. Käyttääkö kukaan muu muuten sanaa nippi? Meilläpäin käytetään, kaikesta pienestä syötävästä. Mikä tahansa leipä käy pieneksi pilkottuna ja täytevaihtoehtojahan riittää. Tämä punajuurihummus on useasti hyväksi havaittu, samoin kasvissyöjän mätimousse. Ja tässä pari uutta testausta, papu-pestotahna sekä rosolli-tuorejuustoseos. Jälkimmäisestä tuli heti uusi suosikki, eikä paputahnaakaan juuri jäljelle jäänyt.


Rosolli-tuorejuustotäyte

100g maustamatonta (vegaanista) tuorejuustoa
n. 2 dl rosollia
mustapippuria
suolaa

Sekoita ainekset ja lappaa leivän päälle. Koukuttavaa kamaa.


Papu-pestotahna
(muokattu BBC GoodFoodin ohjeesta)

3 dl voipapuja
2-3 rkl pestoa
suolaa
pippuria
loraus vettä
(hiukan sitruunamehua)
persiljaa

Soseuta pavut ja pesto sauvasekoittimella, lisää loraus vettä että saat ainekset muussattua. Mausta ja koristele persiljalla.


Meillä kesällä villiintyi basilikat parvekkeella, sadonkorjuun aikaan tehtiin siitä pestoa joka pakastettiin jääpalamuoteissa. Kätevä keino myös kaupan pestolle, jos jää yli.

4 kommenttia:

  1. nipeistä ei oo meillä päin ollut puhesta, mutta nää näyttää kyllä niin hyviltä, että puheenaihetta varmasti riittäis! nuo tahnojen värit on ihan huippukauniit. rosollitahna menee testaukseen het seuraavissa pikkujouluissa viikon päästä.

    VastaaPoista
  2. Tosi nättejä pastellinsävyisiä tahnoja, leivistä tulee päältäpäin mieleen macaron-leivonnaiset!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Joo mä yritin vähän joulun hengessä saada lautaselle jotain punaista ja jotain vihreää. Tuota rosolli-tuorejuusto-asiaa oli pakko tehdä toinen satsi heti perään, omjom.

    VastaaPoista
  4. Näitä kokeilen meidän itsenäisyyspäivän kisakatsomoon. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista