torstai 22. marraskuuta 2012

Brasilialaiset guudiissit eli brigadeirot

Jösses, tämän vuoden projekti eli makumatka lähenee loppuaan. Ja vaikka minkä maiden herkut vielä testaamatta. No mutta, kyllä nyt ainakin vielä Brasiliassa käydään. Paikallisten herkkujen eli brigadeirojen ohje tuli vastaan Viva Ciabatta! -blogissa jo keväällä, siitä asti ovat pallerot kummitelleet mielessä. Myös Mausteinen Manteli -blogissa on aika veikeä versio näistä.

Ja jos ohjeen pääraaka-aine on kondensoitu maito niin ei voi mennä pahasti pieleen. Vähän jonkinsortin potkua jäin kaipaamaan, mutta en oikein osaa sanoa että millaista. Ripaus suolaa tai chiliä ehkäpä?Tässä siis Aleksin ohjeella toteutetut brassipallerot.

Brigadeiro

400 g purkki makeutettua kondensoitua maitoa
n. 10 g voita
siivilöityä kaakaojauhetta
kaakaostrosseliä
rypsiöljyä

Kaada maito paistinpannulle, lisää voi sekä kaakao (pari lusikallista) ja keitä pienellä lämmöllä n. 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Massa alkaa tiivistymään pikkuhiljaa. Kun se alkaa olla kinuskikastiketta jäykempää, kaada massa laakeaan astiaan jäähtymään. Öljyä vähän pohjalle tai leivinpaperin päälle. Öljyä kädet ja pyörittele jäähtyneestä massasta palleroita, pyörittele pallerot strösselissä.


4 kommenttia:

 1. Noita on tullut joskus laitettua ,opin aikoinaan brasilialaiselta kaverilta ja keväällä vapaaehtoispaikkani brasilialainen työntekijä laittoi noita myös.Ennen tykkäsin mutta nykyään vähän liian makeita mun makuun.Kiva tarjottava kuitenkin:)

  VastaaPoista
 2. Noniin, tutunnäköisiä palleroita ;) Kannattaa aloittaa perinteisellä versiolla ja sitten varioida vaikka osasta tosiaan chilillä, pähkinöillä... ostin just brigadeirokirjan, pitäis katella vähän tarkemmin. Näin niin kuin maha pullollaan kakuista ei nyt huvita - meillä oli täällä brasiliansuomalaiset koolla tänään.. ihme kyllä brigadeiroja ei nyt ollut tarjolla, harvinaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen sun "vanukas"version testaan kyllä seuraavaksi! Ja joo, tässä varmaan olisi loputtomasti varioimismahdollisukksia. Mietin että toimisi varmaan myös ilman kaakaotakin, toffeepalloina ja siihen sitten sopisi pähkinät. Mutta helppoja ovat, en ihmettele miksi ovat niin suosittuja siellä päin!

   Poista