CocoVi lähestyi bloggaajia reseptikisan merkeissä. Halukkaille lähetettiin tuotepaketti, joka sisälsi kaakaonibsejä, goji-marjoja, kookosöljyä ja Kalaharin suolaa. Kilpailun sääntöihin kuului laatia jälkkäri- tai välipalaresepti, johon käytetään vähintään kahta pakkauksen raaka-ainetta.
Pyörittelin etukäteen mielessäni koivuntuhkauutteesta ja msm-jauheesta muodostuvia jännittäviä jälkiruokareseptejä, mutta paketin tuotteet olivatkin ihan tuttuja ja turvallisia ja moniin perusherkkuihin taipuvaisia. Tällä kertaa en lähtenyt kuitenkaan perinteiselle raakailulinjalle suklaan tai smoothien muodossa, vaan päätin ujuttaa näitä terveysihmeitä tavallisiin muffinsseihin. Vallan hyvin sopivatkin leipomiseen! Eivät nämä muffinssit tietenkään kovin terveellisiä ole viherpirtelöön verrattuna, mutta ehkä joitain terveysaspekteja on nähtävissä verrattaessa vaikka... ööh... uppopaistettuihin Mars-patukoihin?
Ja pitemmittä jorinoitta itse reseptiin: osallistun kilpailuun goji-kookosmuffinsseilla. Kaakaonibsit ja suola jäivät siis tässä reseptissä rannalle, vaikka toki suolaa voisi taikinaan ripauttaa (tarkoitus olikin, mutta unohtui...) ja kaakaonibsejä ripsotella päälle koristeiksi (saattaisi hieman pelastaa monotonista ulkomuotoa). Hyviä olivat glögin kanssa! Kookos maistuu kovasti, mutta siitä huolimatta koemaistaja, joka inhoaa kookosta, tykkäsi näistä. Näillä voi siis ehkä myös käännyttää kookosvihaajia faneiksi. Hurjaa!
Goji-kookosmuffinssit
12 kpl
Taikina:
1 dl goji-marjoja
4 dl spelttijauhoja
1,5 dl raakaruokosokeria (myös esim. palmusokeri sopisi varmasti hyvin)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookosöljyä
2 dl kookosmaitoa
0,5 dl vettä
Liota goji-marjoja vedessä kunnes ne pehmenevät (minulla likosivat vajaan tunnin). Kaada vesi pois ja soseuta. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita öljyn joukkoon kookosmaito, vesi ja gojimarjasose. Tämä kannattaa myös tehdä lämpimässä vesihauteessa, jotta nesteet eivät jähmetä kookosöljyä uudestaan. Lisää nesteet jauhoihin ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi muffinssivuokiin ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes muffinssiin tökättyyn puutikkuun/sukkapuikkoon ei enää tartu taikinaa. Anna muffinssien jäähtyä.
Kuorrute:
1 dl gojimarjoja
1 dl cashewpähkinöitä
3 rkl raakaruokosokeria
2 rkl kookosöljyä
Liota gojimarjoja ja cashewpähkinöitä vedessä noin tunnin verran (tämä kannattaa tietty tehdä samalla kun liottaa gojeja noita muffinsseja varten). Sulata kookosöljy vesihauteessa. Soseuta kaikki ainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Lusikoi massa pursotinpussiin ja laita pakastimeen jäähtymään puoleksi tunniksi (tai jääkaappiin vähän pidemmäksi aikaa). Pursota muffinssien päälle. Koristele halutessasi vaikkapa niillä kaakaonibseillä.
Ps. Kilpailu on jo nyt tuottanut monia mahtavia reseptejä. Vähänkö täytyy pikapikaa testata näitä popcorn-suklaita!
No, kyllähän niitä terveysjuttuja tuolta reseptistä löytyy. Ja varsinkin korostuvat, kun vertaa siihen uppopaistettuun patukkaan ;)
VastaaPoistaMinäkin olen viime aikoina keskittynyt leipomaan spelttijauhoista, ihan menestyksellä, paitsi etten enää aio sekoittaa spelttiä ja kaakaota..
uups, tapahtuuko jotain kamalaa jos sekoittaa spelttiä ja kaakaota? mää oon spelttiä laittanu suklaakakkuihin joissa on kaakaota, mutta niihin on varmaan tullut niin paljon suklaata, että kaikki mahdolliset epäilyttävyydet on peittyneet alleen...
PoistaMinäkin haaveilin kaikesta todella eksoottisesta, mutta lopulta päädyttiin ihan perinteiselle linjalle. On ollut mukavaa nähdä, mitä kaikkea kuitenkin näistäkin raaka-aineista on syntynyt. Ihania muffinsseja täälläkin.
VastaaPoistaPS Sain siskon luona vieraillessani ihania puolukkavegaanimuffinssejä, jotka oli leivottu reseptilläsi. Nam!
juu, eipä näistäkään olisi huomannut, että taikinassa on jotain terveellistä joukossa :) siskolle terveisiä, olenkin menossa parin viikon päästä luoksensa vieraisille!
PoistaJaaha, pitäisköhän näitä testata mieheen. Hänellä kun on jonkuntasoinen kookoskammo...
VastaaPoistano testaa! kerro miten kävi!
PoistaAih, miten ihana ohje! Heh, tuosta kuorrutteen ulkonäöstä tuli mieleen ketsuppi :D Epäilemättä hyviä, täytyykin testata sopivan sauman tullessa.
VastaaPoistano ketsuppiahan se, en jaksanut sittenkään vääntää mitään monimutkaisia kuorrutteita... mutta pliis älä kerro kenellekään, mut varmaan diskataan kilpailusta enkä saakaan palkintosuklaita!
PoistaTuo kuorrute on ihan vau! Täytyy korvamerkitä tämä, vaikka gojimarjoista sitä tuskin tulen tekemään ;).
VastaaPoistaaina voi turvautua ketsuppiin, jos gojit tökkii :)
PoistaNam! Näitä mä kokeilen, sillä tykkään tosi paljon sekä kookoksesta että goiji -marjoista!! =o)
VastaaPoista