lauantai 17. marraskuuta 2012
Sinappikukkakaali
Enpä tiennyt olevani sinappikastikkeen ystävä. Ennenkuin löysin itseni nuolemasta lautasta tämän ruoan jäljiltä. Siitä kiitos Pipsa Hurmerinnalle, jonka uuteen Pipsan keittiössä -keittokirjaan olen täysin hullaantunut. Pitkästä aikaa keittokirja joka todellakin inspiroi. Paljon kaikkea kivaa myös kasvissyöjille (mm. hummusburritoja, juuressipsejä, polentamuusia, papuranskalaisia). Suosittelen tutustumaan.
Ja sieltä siis löytyi tämä seuraava resepti. Kerrassaan herkullista.
Sinappikukkakaali
1 kukkakaali
rakuunaa (tätä mulla ei ollut)
suolaa
4 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl kokojyväistä dijoninsinappia
1 rkl silputtua ruohosipulia
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paloittele kukkakaalin kukinnot ja levitä ne pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja paahda noin 15 minuuttia. Sillä välin tee kastike. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää muut kastikkeen ainekset joukkoon, sekoittele. Kaada kastike kukkakaalien päälle ja jatka paistamista kunnes kukkakaali saa kauniin ruskean värin, noin 10 minuuttia.
Ja muistutuksena teille jotka näkevät kukkakaalin enemmän mahdollisuutena kuin uhkana, kannattaa testata myös kukkakaalicouscousia, oiva lisäke sekin!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa houkuttelevan kuuloinen tuo Pipsan keittokirja! :)
VastaaPoistaJoo, ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Välillä aina tulee fiilis että keittokirjojen puolella kaikki on jo tehty ja nähty mutta tää oli taas ihan omanlaisensa. Peukku!
PoistaKukkakaalista tulee harvemmin tehtyä muuta kuin muussia. Täytyypä laittaa tämä ohje talteen ja kokeilla. :)
VastaaPoistaJuu ihmeessä, se sinappikastike yllättää! Kukkakaalista saa kyllä kaikkea hyvää kun jaksaa vähän käyttää mielikuvitusta. Tai edes muussata!
Poista