lauantai 17. marraskuuta 2012

Sinappikukkakaali


Enpä tiennyt olevani sinappikastikkeen ystävä. Ennenkuin löysin itseni nuolemasta lautasta tämän ruoan jäljiltä. Siitä kiitos Pipsa Hurmerinnalle, jonka uuteen Pipsan keittiössä -keittokirjaan olen täysin hullaantunut. Pitkästä aikaa keittokirja joka todellakin inspiroi. Paljon kaikkea kivaa myös kasvissyöjille (mm. hummusburritoja, juuressipsejä, polentamuusia, papuranskalaisia). Suosittelen tutustumaan.

Ja sieltä siis löytyi tämä seuraava resepti. Kerrassaan herkullista.

Sinappikukkakaali

1 kukkakaali
rakuunaa (tätä mulla ei ollut)
suolaa

4 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 rkl kokojyväistä dijoninsinappia
1 rkl silputtua ruohosipulia

 Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paloittele kukkakaalin kukinnot ja levitä ne pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja paahda noin 15 minuuttia. Sillä välin tee kastike. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää muut kastikkeen ainekset joukkoon, sekoittele. Kaada kastike kukkakaalien päälle ja jatka paistamista kunnes kukkakaali saa kauniin ruskean värin, noin 10 minuuttia.


Ja muistutuksena teille jotka näkevät kukkakaalin enemmän mahdollisuutena kuin uhkana, kannattaa testata myös kukkakaalicouscousia, oiva lisäke sekin!

4 kommenttia:

  1. Onpa houkuttelevan kuuloinen tuo Pipsan keittokirja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Välillä aina tulee fiilis että keittokirjojen puolella kaikki on jo tehty ja nähty mutta tää oli taas ihan omanlaisensa. Peukku!

      Poista
  2. Kukkakaalista tulee harvemmin tehtyä muuta kuin muussia. Täytyypä laittaa tämä ohje talteen ja kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihmeessä, se sinappikastike yllättää! Kukkakaalista saa kyllä kaikkea hyvää kun jaksaa vähän käyttää mielikuvitusta. Tai edes muussata!

      Poista