lauantai 17. lokakuuta 2009

Synttärijuhlat

Eräs ihana vauva täytti pyöreän yhden vuoden muutama viikko sitten. Lahjaksi ompelin suklaanruskeasta fleece-kankaasta takin, joka toivottavasti lämmittää syysmyrskyissä.

Kaavan muokkasin muinaisen Ottobre-lehden tyttömäisestä mallista jättämällä röyhelöt ja rimssut pois. Rintamukseen ompelin nimikirjaimen, kiinnikkeinä toimivat painonapit.

Kaakkukin vietiin mukana, ja se noudatteli varsin samaa värimaailmaa nutun kanssa. Nalle-vuoan löysin taannoin kirpparilta eurolla ja nappasin mukaani kun ajattelin, että vauvoja on lähipiirissä sen verran, että eiköhän kaakkuja vielä päästä leipomaan. Kannatti varustautua, leipomishommiin päästiin tuota pikaa!

Kakkupohjan tein tämän hyväksi havaitun ohjeen mukaan 1,5 kertaisena. Väliin laitoin omenahilloa ja vaahdotettua suklaaganachea, päälle pursotin kaakaolla ja karkkivärillä värjättyä sokericremeä sekä korostukset tummalla suklaalla. Makiaa oli! (Ja myös vegaanista, kaikki ohjeet ovat helposti vegaanistettavissa käyttämällä margariinia voin tilalla ja soija- tai kaurakermaa kerman tilalla.)

3 kommenttia:

  1. Ovatpa ihania,sekä takki että kakku!

    VastaaPoista
  2. Ooooh!! Mäkin haluan tuollaisen kaaakun!!

    Juttelin työkaverin kanssa siitä kun lapset saa hienoja eri asioiden mallisia kakkuja, hän valitti ettei ole koskaan saanut auto/rekkakakkua. Lupasin sitten että teen hänelle sellaisen seuraaville synttäreilleen (en tiedä miksi koska en ole ehkä ikinä tehnyt kakkua). Työtoveri kysyi, saako valita minkä vaan muodon, johon minä sitten vastasin että toki! (tässä vaiheessa olisi pitänyt tajuta perääntyä) ja toive kuului: Normandian maihinnousu!

    Onneksi synttärit ovat vasta kesällä, on tässä tovi aikaa pyöritellä marsipaanista sotamiehiä.. Ja opetella leipomaan kakku.

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Yaelian!

    Jytis, nallekaakku järjestyy anytime nyt kun on harjoiteltu! Tuo Normandian maihinnousu on kieltämättä haastava teema, mutta eiköhän joku hyvä ratkaisu kesään mennessä löydy... Voidaan ideoida seuraavassa kerhossa - jos vaikka nallen pukis maastopukuun?

    VastaaPoista