maanantai 13. heinäkuuta 2009

Appelsiinimuffinssit

Viikonlopun piknik-tarjontaan kuuluivat myös muffinssit, joiden runsasta suklaakuorrutetta kevensi kivasti appelsiini. Kananmunan puuttumisesta huolimatta muffinsseista tuli korkeita ja kuohkeita. Oikein maukkaita!

Appelsiinimuffinssit (12 isoa muffinssia)

100 g margariinia
2 dl sokeria
2.5 dl kauramaitoa
n. 5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl suolaa
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori

Vaahdota keskenään sokeri ja margariini. Yhdistä mausteet ja kohotusaineet osaan jauhoista. Lisää voi-sokeri -vaahtoon jauhoseos, kauramaito ja appelsiinin kuori ja mehu. Sekoita taikinaa ja lisää jauhoja, kunnes taikinan koostumus on sopiva. Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Suklaakuorrutus saatiin aikaan sulattamalla vesihauteessa kaksi(!) levyä suklaata ja pari-kolme ruokalusikallista margariinia. Tästä määrästä tuli varsin muhkea kuorrutus - maltillisimmat saattaisivat puolittaa annoksen. Kuorrute sipaistiin jäähtyneiden muffinssien päälle lämpimänä ja annettiin jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa.

Piknikin ohjelmanumerona osallistujat saivat koristella muffinssinsa vapaavalintaisesti suklaa- ja marsipaanikoristeiden sekä voikreemipursotuksen avulla. Tosi nättejä tulikin - lopputuotteita oli suorastaan sääli syödä. Mutta kyllä siitä jotenkin suoriuduttiin ;)


Kuvauskrediittejä Hertalle ja Paulle!

4 kommenttia:

  1. Oi, lihoin juuri kilon pelkästä muffinsien katselemisesta. Nam!

    VastaaPoista
  2. Nää oli kyllä ihan syntisen hyviä!

    Voisko joku keksiä lihottamattoman herkkumuffinssin niin muuta en söisikään? Tai niin, ei kai se sitten enää tuntuisi samalta. Voih.

    VastaaPoista
  3. Ovat tosi herkullisen näköiset ja tosi hienosti koristeltu. A-Mari

    VastaaPoista
  4. Äärimmäisen hyviä olivat, ja Sasi tykkäsi kanssa, en tiedä muistiko kiittää yöeväistään!

    VastaaPoista