torstai 23. heinäkuuta 2009

Ohrasalaatti paahdetuilla paprikoilla

Alkuun hieman hehkutusta, kävin tänään ensimmäistä kertaa Maatilatorilla ja sehän oli aivan mahtava paikka! Tuoreita leipiä, jauhoja, ryynejä, vihanneksia, suklaata, lihaa, kalaa, mausteita, öljyjä, olutta, vaikka mitä! Mun mukaan lähti ohraryynejä ja chili-paprika-rypsiöljyä joita päätin testata heti salaatin muodossa. Hyvää tuli!

Ohrasalaatti paahdetuilla paprikoilla (neljälle)

2 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 isoa tai 3 pientä punaista paprikaa
2 ruukkua jääsalaattia
2 dl turkkilaista jugurttia
chili-paprika-rypsiöljyä
ruohosipulia
chili- ja paprikamaustetta
kasvisliemikuutio

Keitä ohrasuurimot kypsiksi (noin 30 min) liemikuutiolla maustetussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä hieman. Halkaise paprikat, poista siemenet ja laita paprikat leivinpaperin päälle uunivuokaan, pullea puoli ylöspäin. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes mustuvat. Anna jäähtyä folion alla ja irroita sitten kärvähtäneet kuoret juoksevan veden alla. Pilko paprikat ja sekoita ohran joukkoon.

Sekoita jugurttiin chili- ja paprikamaustetta ja anna maustua hetki jääkaapissa. Ja sitten salaattia kokoamaan. Revi pestyjä salaatinlehtiä lautaselle. Laita niiden päälle kasa ohra-paprikaseosta ja pilkottua ruohosipulia. Viimeistele annos kunnon lusikallisella jugurttia ja lorauta päälle öljyä.


2 kommenttia:

  1. Kiva resepti! Maatilatori on kyllä mahtava paikka ja sijaintinsakin kätevä. Ollaan ostettu sieltä yhtä luomusiideriä, joka oli varsin herkkua!

    VastaaPoista
  2. Joo mä katoin että siellä oli hyvä kattaus myös juomia!

    Ja tuli siinä syödessä mieleen että tuo ohra-paahdettu paprikaseos (maukas!) olisi sopinut hyvin myös vaikka pikku piirakoiden, lettujen tai paprikoiden täytteeksi. Nam.

    VastaaPoista