perjantai 24. syyskuuta 2010

Nöttöstelyä

Nöttöspussiin on kertynyt jos jonkun väristä nöttöstä aikojen saatossa. Pistin hösseliksi.

Kaksivuotias Sir V sai raitasukat. Raidoitusmenetelmänä oli ottaa nöttönen, jakaa se kahtia ja neuloa sukkaa tällä värillä aina niin pitkään kuin tavaraa riitti. Väliin aina valkoista piristykseksi. Muuten kaikki meni mukavasti ja Sir oli sukkiin tyytyväinen, mutta liikkuvan lapsen kuvaaminen pokkarikameralla hämärässä huoneessa nukkumaanmenoaikana osoittautui melkoisen haasteelliseksi.

IMG_6094

Eiku...

IMG_6098

Sir V:n jäädessä opettelemaan villasukilla liukumista liukkaalla lattialla nappasin seuraavat nöttöset ja laitoin ne lapasiksi. Lapasia tehdessä heräsi kysymys, että mitä olen ihan oikeasti ja todella ajatellut säästellessäni "kerää", josta saa kolme kerrosta lapasta? No, toisaalta, saihan siitä nyt sitten kuitenkin sen kolme kerrosta lapasta.

IMG_1947

Näissä lapasissa on se hyvä puoli, että sopivat varmasti minkä tahansa värisen huivin tai pipon kanssa. Ei tartte kranttuilla.

Lapaset ja sukat on molemmat ihan perusperuskauraa malliltaan. Ettei olis ollut ihan niin tylsää, niin testasin kahta itselleni uutta tekniikkaa: joustinneulesilmukoiden luomisessa tubular cast-onia (ei aavistustakaan mitä se on suomeksi) ja raitavärien vaihtokohdassa jogless jogia (ditto). Kuulkaa kyllä tuli siistiä, vaikka ite vähän sanosinkin.

IMG_1949
Kukkuu! Missä handepande?

14 kommenttia:

 1. Kukkuu! Aivan ihanat lapaset! Tosi hauskat värit ja raidat, mii laik!

  VastaaPoista
 2. I-HA-NAT lapaset! Täällä on yhtä epätasaisen raidallinen neuleliivi tuloillaan. Näissä on se mukavaa, että pysyy mielenkiinto yllä, ku itekkää ei tiiä lopputuloksesta. :D

  VastaaPoista
 3. Minä jos kuka oon aina vannonut raitojen nimiin, mutta nää on ihan erityisen hienot ja hauskat. Pitää siis vaan rohkeasti uskaltaa käyttää monia eri värejä.

  Erinomainen hösselöinti ja nöttöstelyprojekti, Handepande!

  VastaaPoista
 4. Jämistelyt on kyllä parhautta! Erityisesti nuo lapaset sykähdytti.

  VastaaPoista
 5. iiik miten ihanat lapaset <3 <3

  VastaaPoista
 6. Ehkä hienoimmat lapaset ikinä!!

  VastaaPoista
 7. Mulle tuli noista lapasista mieleen Piet Mondrianin maalaukset. Hianot!

  VastaaPoista
 8. Ystävällisesti kiittää hän lapaskommenteista. Piti oikein kuuklettaa Piet Mondriania, kyllähän niissä samaa on! Kiitos Maija vinkistä, hienoja oli herran työt.

  VastaaPoista
 9. Inspiroivia raitanyssäköitä! Itsekin tulee heiteltyä lankajämät laatikkoon mukaan, mutta hienostipa osoitit, että niistä kannattaa neuloa jotain! Jee!

  VastaaPoista
 10. Vau, mainiot lapaset! Pitääkin tutustua noihin jännittäviin uusiin tekniikoihin jossain kohtaa.

  Itse kuulun niihin, jotka jemmaavat kaikki mahdolliset langanpätkät. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka joskus neuloisi jonkun otuksen ja tarvitsisi siihen täytettä. Sitä tosin on kertynyt jo aika monen pienen otuksen verran.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. hah! tämän idean mää pöllin kyllä heti.

  VastaaPoista