maanantai 20. syyskuuta 2010

Jouluksi saunaan, osa 2

Paun pyynnöstä, tässä vähän päivitystä meidän ulkorakennus-projektiin! Edellisen bloggauksen aiheesta näet täältä, aikas pitkälle tuosta toukokuisesta tilanteesta ollaan edetty. Ensin kaivauduttiin pari metriä maan alle ja siitä on lähdetty pikkuhiljaa ylöspäin. Tänä aikana on tontillamme trafiikkia riittänyt: pihalla on pyörinyt putkimiestä, sähkömiestä, raudottajaa, rakennusmestaria, traktoreita, betoniautoja, kaivukoneita, ystäviä, sukulaisia ja uteliaita ohikulkijoita. Saunan osuus rakennetaan vanhoista hirsistä ja autotallin osuus uudesta puutavarasta.
Vanhat hirret saimme ystävän vanhemmilta, ihanan vanhan puutarhan keskeltä. Purimme tämän 20 vuotta sitten keskeneräiseksi jääneen saunamökin ja siirsimme hirret tontillemme. Saunamme onkin jo kolmas rakennus mikä näistä hirsistä rakennetaan, on se vaan hieno ja kestävä materiaali!
J-mies ja ystävänsä Hirsi-J ovat nyt veistäneet näitä vanhoja hirsiä uudestaan ja vannoutuneita perinnemiehiä kun ovat niin kaikki paikkapalat ja kulmasalvokset veistetään käsin, vanhojen työkalujen avustuksella. Ja poikain työn jälki on mykistävän upeaa. Ihan kuulkaas taidetta sanoisin!

9 kommenttia:

 1. se j-mies osaa kyllä sitten kaikkea! ja jos ei osaa, niin opettelee, mahtavaa! mä näkisin nyt niin, että korean pölyt tullaan karistamaan teidän saunaan ja pihamaalle:)

  VastaaPoista
 2. sauna on kyllä käsittämättömän hieno taidonnäyte. jos ei tuolla saunatontut viihdy, niin ei sitte missään!

  VastaaPoista
 3. mäkin olen mykistynyt j-miehen edesottamuksista (ja tietysti rakennuskaverinsa myös). kunnioitusta ja hatunnosto taiteilijaherroille!

  VastaaPoista
 4. Vau!

  Mieheni on myös aivan mykistynyt ja kysyy, miksi muut saa rakentaa
  osittain hirsistä, mutta hän ei.

  Kyse ei kyllä ole siitä, että ei saisi, pitäisi vaan saada hirsiä. Ja aikaa.

  Ja mielellään kasvihuoneprojekti myös ensin valmiiksi!

  VastaaPoista
 5. Mykkänä ollaan täälläkin.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Voi mikä söpöliini saunapääty teille kohoaa! Jään jo nyt kieli pitkällä odottamaan raporttia tulevista sisätiloista.

  Nimim. Omakotitalokuumeessa kärvistelevä, omasta pihasaunasta haaveiliva

  VastaaPoista
 8. Oi mikä taidonnäyte! Komiaa on! (Ja voi kateus...) :)

  VastaaPoista
 9. Jep, lupaan raportoida jahka sisätiloihin päästään. Mielessä on jo suunnitelmat tyynynpäällisiä myöten, mutta vähän joutuu vielä oottelemaan toteutusta..!
  Pisama, toivottavasti pihasauna- & talohaaveet muuttuvat pian todeksi!

  VastaaPoista