torstai 16. syyskuuta 2010

Cooking classes, osa I


Suunnitelmissa oli mennä vasta tämän kuun loppupuolella kokkailukouluun, mutta sitten huomasin kaksi leppoisalta kuulostavaa kurssia. Brunssiherkkuja ja muuta murkinaa. Sateisena sunnuntaiaamuna suuntasimme väsyneinä kouluun oppimaan. Emme suinkaan olleet rellestäneet Hra Sojun kanssa aamun pikkutunneille, kuten kurssin kuvaus saattoi antaa ymmärtää. Olimme katselleet pesäpalloa internetin uumenista ja aikaeron takia nukkumaan meno oli vain viivästynyt. Eikä sen lauantaisen pelin jälkeen kyllä ollut vielä aihetta juhlaankaan (sunnuntai-iltana sitten kerrassaan olikin!!).


O'ngo Food Communicationsin tilat olivat viihtyisät työpisteitä oli ainakin kahdeksalle parille. Yksi yrityksen omistajista oli myös paikalla esittelemässä paikkoja, vastaanottamassa maksuja, valokuvaamassa ja maistelemassa ruokia. Saa nähdä päädymmekö hänen bloginsa sivuille.


No, sillä luvatulla Bloody Marylla aloitettiin. Ensin katseltiin demo, jonka jälkeen toimittiin itsenäisesti. Täytyy tunnustaa, etten ole koskaan juomaa maistanut. Korealaisia ainesosia oli sitten se soju, jota loroteltiin huolella sekä Gochujang. Sekaan sai laittaa myös valkosipulia, soijakastiketta ja inkivääriä oman mieltymksensä mukaan. Opet kertoivat, että koreassa ollaan kovin kausiluontoisia kasvisten suhteen eli nyt on meneillään viimeiset hetket saada tomaattia. Tulossa olisi kurpitsakausi.

Aika tulinen ja tymäkkä aloitus päivälle
Onneksi joutuin siirryttiin lohturuokapuolelle. Yllätyksekseni valmistimme köyhiä ritareita, joita kurssilla kutsuttiin nimellä French Toast (outoa). Päälliseksi tehtiin omenakompottia, joka maustettiin sitruunalla kanelilla ja Korean twist oli tällä kertaa mansikkaviinietikka. Paikan omistaja oli tehnyt jugurttikoneella jugurttia etukäteen, joten saimme sitäkin.
Lisukkeeksi tai suolapalaksi paistettiin makeita pottuja ja tavallisia, jotka oli keitetty meille valmiiksi sekä sipulia.
 
Meidän olisi pitänyt tehdä vielä joku kananmuniin liittyvä juttu, mutta opet olivat möhlineet munien keiton ja ne olivat jääneet liian pehmeiksi. Tästä syystä niistä muodostui salaattia leipästen päälliseksi.


Masut olivat aikasen pinkeinä ja edessä oli tunnin päästä alkava seuraava kurssi. Heh, mulla ei ilmeisesti ollut käynyt mielessä, että tehty ruoka myös syödään.

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Hehee, vähän nauratti että menitte sitten toiselle kurssille perään :) Ja hei, kurpitsakautta odotellessa!

  Köyhistä ritareista, niiden "eurooppalainen" nimi on tosiaan French toast, ainakin hotelliaamiaisilla itellä tullut vastaan. Bread pudding taitavat sanoa britit.

  VastaaPoista
 2. no niinpä! mutta ku oli etukäteen ilmottauduttu. onneks eka kesti 10-13 ja sit 14-17 toinen, että meni siinä silleen koko päivä. silti aikamoista syöpöttelyä :)

  VastaaPoista
 3. Tää näyttää huipulta. ihana raportti!

  VastaaPoista
 4. Thank you so much for writing about our cooking classes. I hope you had a good time and we hope to see you again.

  Cheers,

  Dan

  VastaaPoista
 5. Tiina, ehkäpä h&k voisi innostua järkkäilemään jotain vastaavaa, joskus tulevaisuudessa:) Vai mitäs tytsyt?

  Dan, it was great:) Just posted part two!

  VastaaPoista