keskiviikko 22. syyskuuta 2010

100 grammaa

Handepandelta meinasi vallan jäädä käyttämättä vyyhdillinen Colinette Jitterbug -lankaa, sävynä syvän violetti Velvet Plum. Sehän olisi ollut suuri vahinko, joten iskin kynteni kerään. Tiiviin tikkuamisen seurauksena kerästä on jäljellä noin kaksi metriä: sata grammaa riitti 6-vuotiaan tytön pitsisukkiin, vauvan kypärämyssyyn ja vielä vauvan sukkiin.

Ison tytön sukkiin nappasin pitsineulemallin Ullan Kuuran kosketus -sukista. Tein pitsikuvion reunan sijaan keskelle, ja jatkoin sitä koko sukan pituudelta. Pienensin myös ohjetta aika paljon, jotta lopputuloksesta tuli sopiva sirolle tytölle.

Vauvan kypärämyssyn tein tällä Ellien hyväksi havaitulla ohjeella. Toimiva ja lämmin. Joku koristekin piti myssyyn säätää, mutta jotenkin se sitten jäi...


Vauvan sukkiin otin mallia Handepanden pikkusukista, lähinnä siis noiden joustoneulekohtien osalta. Pysyvät toivottavasti niiden avulla menossa mukana, vaikka vauvan jalat aika iloisesti viuhuvatkin! 

8 kommenttia:

 1. huikean nätit :D ja kaunis lanka.

  VastaaPoista
 2. Joo en tajua että mikä siinä on, kun jotain lankaa säilyttää riittävän kauan niin se ei enää näytäkään kivalta omasta mielestä. Mutta nyt taas näyttää, kun näen lopputulokset, tosi kauniita! Kadehdin. Ostan ehkä lisää tuota lankaa säilytykseen ;)

  VastaaPoista
 3. Onpas kivaa lankaa juu. Mulla taas käy yleensä toisin päin kuin Handepandella: jos jotain lankaa säilyttää riittävän kauan, se muuttuukin kivaksi.

  Näin kävi yhdelle keltaiselle keränjämälle, jonka löysin viikonloppuna. Nyt yritän neuloa mahdollisimman tiukkaa, ettei se loppuis ikinä!

  Kyseessä ihan tavallinen 7 veljestä, mutta sellainen vanha keltaisen sävy, jota ei tietty saa enää.

  VastaaPoista
 4. Vau, oletpas käyttänyt langan tehokkaasti! Ja hienoja juttuja tehnyt! Mainio väri tuossa langassa.

  VastaaPoista
 5. kiitos vaan! tuo oli kyllä mahtavan mukava lanka tikuta, vaikka väri ei ihan oma lemppari olekaan. mutta onneksi vauva ja muut tykkää violetista!

  handepande, oottelen vaan, että kyllästyt siihen keltaiseenkin versioon tästä langasta...

  hertta, onko siis toivoa, että mun varastoja tukkivat 80-luvun pörrö- ja glitterlangat rupeavat joskus taas näyttämään hyviltä?

  VastaaPoista
 6. Keltaiseen versioon?! Hmmmm, nyt alkoi kiinnostaa. Mistä Handepande oot tätä lankaa hankkinut?

  Ellu, valitettavasti tää teoria ei päde just niihin 80-luvun glittereihin ja pörröihin. Niistä täytyy vaan hankkiutua eroon muilla konsteilla!

  VastaaPoista
 7. Jitterbugia oon ostanut Priimasta, mutta en tiedä onko se poistumassa heidän valikoimistaan Malabrigojen tulon myötä (Jitterbugia ei näy ainakaan enää verkkokaupassa)? Se keltainen väri on nimeltään Vincent's Apron ja se on mahtava. Netistähän noita saa.

  VastaaPoista
 8. Vau, tahtoo kans oppia tekemään tuommosia, myös isoille ihmisille!

  VastaaPoista