lauantai 25. syyskuuta 2010

Laput ja lapaset

Kaksi kivaa kaveria täyttää vuosia syyskuussa tismalleen samana päivänä. Täytyihän sitä jotain pientä juhlan kunniaksi keksiä!


Turkuun lähti postipaketissa kaksi patalappua, jotka oli koukuttu. Eki opasti koukkuamisen saloihin Herkun ja koukun edellisellä kokoontumiskerralla, ja halusin hetimiten päästä testaamaan tekniikkaa ennen kuin unohtuu. Helppoa kuin heinänteko! Koristeeksi vielä puunapit, ja valmista tuli.


Seuraavaksi haluaisin Ekin tapaan koukutella kaulaliinan, mutta siihen saakin lanka olla aika ohutta. Paksusta langasta (kuten noissa patalapuissa) tulee aika tymäkkää tavaraa.


Toinen kaveri löysi paketistaan piiiitkävartiset lapaset, joita joskus toivoi. Lankana turkoosia Vuorelman Vetoa (jälleen kerran handepandelta perittyä), raitoina marjapuuron väristä jämälankaa. Simppeliä raitaa, toimii aina. Toivottavasti synttärisankarinkin mielestä!

8 kommenttia:

 1. Onko niitä koukkuamiskoukkuja erikokoisia (meneekö koot niinkuin virkkuukoukuissa vai miten)? Mistä olette ostaneet?

  VastaaPoista
 2. Lapasista tuli hienot! Yksinkertaisen tyylikästä, niinhän se menee;).

  Herkun ja koukun ansiosta/takia muakin alkoi tuo koukkuaminen kiinnostaa...

  VastaaPoista
 3. Patalappuset on testattu kuumalla sämpyläpellillä ja todettu erinomaisiksi! Hienoa koukkujälkeä ja lisäpisteet söpöistä napeista. Turku kiittää!

  VastaaPoista
 4. täältä koreastakin löytyi koukkuamiskoukkuja ja ostin!

  metromatkalla jo koukuttelin :D

  patalaput on kivat! ja söpööt lapaset, hyvän väriset.

  kaulaliina lähin tekemään, mutta saattaa tulla laput.

  ostin 3,5 koukun ja mielestäni ohuehkoa lankaa, muttaa jämäkkää tulee silti. mun työ menee myös rullalle. miten ellu ja eki teillä?

  VastaaPoista
 5. Hienot patalaput! Minä kyllä tykkään tuosta koukkuamalla aikaansaadusta pinnasta.

  VastaaPoista
 6. Voi onnelliset upeiden lahjusten saajat!
  Koukkuamalla tulee tymäkkää jälkeä juu, itse teen kaulahuivia Nallesta ja aikas paksu tulee. Mutta onpahan sitten lämmin. Koukkuja on eri numeroisia kyllä, omani ostin käsityökaupasta Loviisasta.
  Hassua että Koreassakin koukutaan! Rullaantumisen toivon korjaantuvan prässäämällä.

  VastaaPoista
 7. hih, hyvä että tuli paketti turkuun perille! ja koukuttamisoppi koreaan. mää suosittelen ottamaan aika ison koukun, nuo laput tein 4,5 koukulla ku samaa lankaa olin tikunnu kolomosen puikoilla. kovasti ei reunat käpristyneet, ja prässäys hoiti sitte loput.

  VastaaPoista
 8. ...nii ja ostin koukun menitasta. stockmannilta on turha mennä kyselemään, ei ollu.

  VastaaPoista