sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Savutofutäytteiset tomaatit


Tällainen ihana resepti löytyi Yrttipurkki maustehyllyssä -blogista. Sitä lukiessa tajusin etten ollut pitkään aikaan syönyt savutofua ja himo iski välittömästi. Tosi hyviä olivat ja pesto kruunasi koko homman. Tykkäsin myös ulkonäöstä, mainio alkupala/pikkusyötävä vaikka juhliin. Ja hyvin piristi ankeaa arki-iltaakin.

Savutofutäytteiset tomaatit

4 tomaattia
1 pkt savutofua
sipulia
keskivahvaa chiliä (laitoin jauheena)

Pesto

runsaasti basilikan lehtiä
hieman sitruunamelissan lehtiä (mulla ei ollut)
auringonkukansiemeniä
rypsiöljyä
soijakastiketta
valkosipulia
pippuria

Tomaatit koverretaan tyhjiksi ja paahdetaan uunissa muutama minuutti, kunnes ovat pehmeitä ja kuori alkaa kipristellä. Sillä aikaa paistetaan tofu pieninä viipaleina öljyssä rapeapintaiseksi. Levy saa olla aika kuumalla, jotta pinta tulee oikeasti rapeaksi. Kun tofut alkavat olla jo miltei valmiita, laitetaan joukkoon silputtu sipuli ja viipaloitu chili (ja valkosipuli).

Valmista pesto sekoittamalla aineet tahnaksi tehosekoittamella/sauvasekoittimella. Mittasuhteista sen verran että mulla oli siemeniä 4 rkl, soijaa 1 rkl, öljyä loraus. Vettä voi lisäillä, jotta saa oikeanlaisen koostumuksen.

Ei kommentteja: