torstai 30. syyskuuta 2010

Kaulurihuppusysteemi

Vietin kolme päivää sairaslomalla. Aika paljon neuloin. Lostin viides tuotantokausikin tuli korkattua. Aika paljon tuli kyllä myös koomattua flunssan kourissa. Mutta neulerintamalla tuli valmistakin.

IMG_2051

Kaulurihuppukeeppi. Superkätevä!

IMG_2038

Lanka on Honkarinteen Lammastilan lankaa, superihanaa, kuohkeaa ja pehmeää. Olen hankkinut tämän 200 gramman koe-erän muistaakseni Kädentaitomessuilta vuosi sitten, harmillista ettei tullut varastoitua suurempaa erää. Tummempi lanka on kasvivärjättyä, erityisen kauniisti vaihtuvat nuo sävyt vihreänkeltaisesta syvään viininpunaiseen. Tästä lähin yritän bongailla tätä kaikilta mahdollisilta käsityömarkkinoilta, uusi lempilankani.

IMG_1976

16 kommenttia:

 1. Hurjan hieno! Ja lanka on aivan upeaa.

  Onko malli ihan omasta päästä, tekisin mielelläni perästä jos osaisin :)

  Kiitos teille blogista, ootte ihania :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti myy! Malli on omasta päästä, karkeasti ja hienostelematta meni jotensakin niin, että nelosen puikoilla lähdetään pyörönä kaulurin yläpäästä liikkeelle 120 silmukalla, tehdään vähän joustinta, sitten sileää putkea satakunta kierrosta, sitten lisätään yhdellä kierroksella 60 silmukkaa, neulotaan kymmenisen kerrosta, lisätään toiset 60 silmukkaa ja jatketaan näillä 240 silmukalla loppuun (loppukierrokset myös joustinneuletta). Valmis neule kastellaan ja kuivataan tasossa.

  Neuletiheyttä en ole tsekannut, eli ylläoleva kannattaa soveltaa omalle langalle ja neuletiheydelle. Käytin aavistuksen isoja puikkoja langan paksuuteen nähden, kun halusin löysähköä neulosta.

  Laita vaikka meiliä jos kaipailet lisäinfoa!

  VastaaPoista
 3. Myyn kanssa samoilla linjoilla olen. Koska NYT tajuan, että teen siitä yhdestä Laurilan tilan lankaerästä juurikin tuollaisen kaulurihupun.

  Yritän päästä alkuun noilla sun ohjeilla. Jos ei onnistu, kovistelen lisää. On tosi hieno ja syksyyn sopivakin. Ja talveen!

  Toivottavasti vointi on jo parempi. Lentsut on niin ikäviä. Mä oon yleensä niin väsynyt sairastaessa, etten jaksa edes neuloa.

  VastaaPoista
 4. P.S. Ainakin noi Honkarinteen tilan tyypit näyttäisivät olevan Tuomaan Markkinoilla Espan puistossa)ja Naisten joulumessuilla.

  Ja ehkä me voidaan tehdä Herkun ja Koukun retkikin joskus Turkuun ja siitä Lietoon. Nähtäis lampaitakin!

  VastaaPoista
 5. joo hertta, samoja markkinoita bongailin minäkin. lammasretki kuulostais kyllä kivalta!

  laita kauluri puikoille ja kysele lisätietoja tarvittaessa!

  VastaaPoista
 6. no nyt se on sitte viimestään todistettu, että liukuvärjätyistä langoista voi saada jotain hienoaki aikaseksi. hieno on!

  VastaaPoista
 7. Iiii-haa-na. Pitäsiköhän mun yrittää saamaa niistä mun liukuvärjätyistä lammaslangoista, kuulostaa sen verran simppeliltä ohjeelta että vois vasuriltakin onnistua..!

  VastaaPoista
 8. Eki: pitäis, pitäis, pitäis! Tehdään kaikki! Aloitetaan sunnuntaina!

  VastaaPoista
 9. Hertta: vitsit muuten alotettaisiin heti kyllä, mutta mun pitää vielä tilata sieltä lammasfarmilta luonnonvalkoista lankaa harmaan kaveriksi että saan kans noita raitoja. Mutta perässä tullaan!

  VastaaPoista
 10. kyllä eki pitäis vasuriltakin onnistua ;)

  raitojen vaihtokohdassa muuten suosittelen edelleen edellisessä postauksessa mainitsemaani jogless jogia!

  VastaaPoista
 11. Ihana olen itsekin tehnyt täks talvek paljon kaulureita huiveja ja pipoja. Eiks ollut puhe et tästä talvesta tulee kylmin 100 vuoteen ;)

  VastaaPoista
 12. Uuuu, tää on nätti! Himottaa matkia ja tehdä samanlainen, nyt kun on kerran jo jotain ohjeentynkääkin tässä kommenteissa. Hmm, pitänee pistää korvan taakse. :)

  VastaaPoista
 13. kaunis ja tyylikäs! Kannattanee ottaa mukaan seuraavalle ulkomaanmatkalle.

  VastaaPoista
 14. Todella hieno! Tykkään! Mukavaa puuhailua saikulle, vaikka sairastaminen ei tietty kivaa olekaan.

  VastaaPoista
 15. Suloinen kauluri, kätevä ja varmasti lämmin!

  VastaaPoista
 16. Hei, tuohan on hieno! Voisinpa itsekin tuhota yhden liukuvärjätyistä vyyhdeistäni vastaavaan...

  VastaaPoista